On Catalunya

hotel

Mil anys d'història a La Vella Farga

Un interiorisme únic converteix una masia del segle XI en un allotjament de pel·lícula al Solsonès

2
Es llegeix en minuts
Patricia Castán
Patricia Castán

Periodista

ver +

Per simple i atzarós descobriment o pel boca-orella dels que estan disposats a compartir les seves escapades més triom­fals, La Vella Farga s’ha convertit en tot just uns mesos en una revelació entre els nous allotjaments de Catalunya, i acumula fans i matrícules d’honor entre els seus puntuadors on line. Amb el plus que encaixa tan bé en l’esbargiment estiuenc com en una postal hivernal, en un entorn tot terreny, al costat de Lladurs i a pocs quilòmetres de Solsona

Toca etiquetar-lo de pseudorural, perquè l’hotel apareix enmig de la naturalesa, en uns llimbs de calma, entre 300 hectàrees de prats i boscos de pins i oliveres. Però això serà l’únic element rústic que hi trobarà el visitant. Així que creui les portes d’aquesta masia del segle XI ressuscitada amb respecte, estil i confort hedonista, se sentirà més a prop del luxe que del món silvestre. 

AL·LUCINANT INTERIORISME

I això que rere el seu al·lucinant interiorisme no s’hi amaga cap estudi crea­tiu de renom. Només una tona d’entrega, vocació hostalera i bon gust, fusionada pels seus propietaris, Martí Angrill Vilana i Gemma Riberta. Ell, pertanyent a una potent estirp ramadera, i ella, expedagoga. Tots dos, sobtats empresaris d’hostaleria, després de convertir en masies rurals de lloguer per dies­ dues propietats pròximes, i atrevir-se a fer el salt a l’hoteleria amb aquest «somni» en què han invertit tres anys d’obres i molts més de gestació.

Vestíbul de pedra, amb vidrieres i llar de foc.

El Martí és addicte als antiquaris i fires, que recorre per comprar peces úniques, diferents, que després ha anat cosint com en un puzle intuïtiu a cada una de les 12 habitacions més l’apartament. La Pubilla, El Mossèn, Els Padrins, L’Hereu... estances amb ànima. Les classifiquen en tres categories (nobles, romàntiques i dues top, amb llar de foc) que posen en un compromís el client a l’hora de triar. 

LAVABOS IMPRESSIONANTS

Cada una és àmplia, única i vestida per gravar-se a la memòria, amb lavabos impressionants i vistes que competeixen amb l’interior. Però, sobretot, amb l’afecte que desplega la parella, els tèxtils que acaricien, flors fresques, detalls i una desena d’empleats de tracte pròxim.

Una de las habitacions de La Vella Farga.

Notícies relacionades

La Vella Farga és un quatre estrelles superior que encara no ha volgut la cinquena per resultar més assequible (des de 155 euros sense esmorzar), però que juga a la lliga del luxe càlid. Les seves zones comunes al caliu de la llar de foc, piscina exterior climatitzada d’efecte infinity sobre el paisatge i la seva agenda d’experiències (d’hípica a enològica) la converteixen en un gran pla de cap de setmana, físicament a una hora i mitja de Barcelona, però sensorial­ment a anys llum.  

El restaurant, amb producte de proximitat ben treballat, amb menús degustació, carta, bons maridatges i uns esmorzars apoteòsics, així com el seu recinte per a banquets i esdeveniments annex, són altres facetes de la mateixa proposta, i que també fusionen pedra mil·lenària, fustes nobles i vidrieres per volar fins als paisatges de la tardor. 

Temes:

Escapades Hotels