On Catalunya

art

'Llibertats perdudes': mirades solidàries

Fotògrafs com Samuel Aranda i Joan Guerrero i personatges públics com Jordi Cuixart i Ada Colau uneixen les seves imatges i els seus textos a 'Llibertats perdudes', en benefici d'Open Arms

joan Guerrero

joan Guerrero

1
Es llegeix en minuts
Sonia Gutiérrez
Sonia Gutiérrez

Periodista

ver +

Fan falta grans dosis d’esperança per canviar les injustícies. Per actuar i creure que, malgrat tot, un altre món és possible. Per això, tot i que el fotògraf Joan Guerrero afirma que vivim una «època desesperançada» perquè «anem cap enrere», en realitat a ell no l’ha vençut la desesperança. Ni a ell ni a la resta de fotògrafs que s’han unit a Catalunya Mirades Solidàries, una associació sense ànim de lucre que defensa els drets humans amb armes tan poderoses com la imatge i la paraula. La seva primera activitat és l’exposició ‘Llibertats perdudes’, els beneficis de la qual aniran destinats a l’oenagé Open Arms i que explica amb el recolzament de destacats noms de la societat civil.

‘Llibertats perdudes’

Galeria Valid Foto BCN Buenaventura Muñoz, 6Horari: de dimarts a divendres, de 10.00 a 14.00 hores i de 17.00 a 20.00 hores. Dissabte, d’11.00 a 14.00 horesFins al 6 de marçEntrada lliure

Notícies relacionades

La mostra reuneix unes 60 imatges de fotògrafs com Samuel Aranda (que aporta la guanyadora del World Press Photo), Kim Manresa, Julio CarbóAnna Bosch o el mateix Guerrero, que presideix l’associació, acompanyades de textos de personatges com Jordi CuixartAda ColauMiquel BarcelóJosep Maria Pou i Carme Ruscalleda, entre d’altres. Imatges i paraules que apel·len a la llibertat, a la solidaritat i, en definitiva, a la vida. Com a curiositat, es pot veure la faceta fotogràfica de l’extècnic del Barça Ernesto Valverde.

Aconseguir que cada foto tingués el seu manuscrit ha comportat «un treball enorme» però al final «ningú ha dit que no», explica Guerrero. L’objectiu últim, a més de recaptar fons, és conscienciar. La força d’una imatge pot canviar la mirada de la gent, més encara si va al costat d’un text igual de potent, opina Guerrero, que afegeix que cal ser bona persona abans de ser bon fotògraf. Doncs aquí els tens: un grapat de bones persones que, a més, són excel·lents fotògrafs.