On Catalunya

art

'La xarxa al bosc', poesia en els temps de Brossa

La Fundació Joan Brossa acull una exposició amb obres del poeta català i d'autors de la seva època amb motiu del seu centenari

brossa

brossa
brossa-3
brossa-1

/

1
Es llegeix en minuts
Sonia Gutiérrez
Sonia Gutiérrez

Periodista

ver +

El naixement de la poesia experimental va donar un tomb als límits del llenguatge al segle XX. Els autors que van obrir aquest camí van explorar noves formes d’expressió artística amb les paraules, ja no es tractava només del significat d’un vers, sinó també de la tipografia i la disposició de les lletres (la poesia visual) o dels fonemes (poesia sonora)... La poesia va saltar del format clàssic i va adoptar múltiples formes, tantes com permetés la llibertat dels seus creadors. De tots ells, Joan Brossa va ocupar un lloc destacat.

La xarxa al bosc. Joan Brossa i la poesia experimental

Fundació Joan Brossa (Seca, 2)Fins al 29 de setembreHorari: de dimarts a diumenge, de 16.00 a 21.00 horesPreu: entrada gratuïta

Notícies relacionades

En el centenari del seu naixement, la Fundació Joan Brossa dedica una vasta exposició a l’artista català i als seus coetanis. 'La xarxa al bosc', comissariada per Eduard Escoffet, reuneix més de 200 peces de poetes europeus i americans, compreses entre els anys 1946 (any de fundació del lletrisme) i 1980. Més de tres dècades de creativitat en què els artistes posaven en comú les seves obres i inquietuds en revistes, festivals o altres plataformes, en una mena de xarxa, com indica el títol de l’exposició.

Això del bosc s’entén quan es visita la mostra de la Fundació Joan Brossa: una vegada dins, és fàcil (i convenient) deixar-se perdre per entre les obres, sense seguir cap camí establert. 

Temes:

Art