On Catalunya

/ cine /

Tothom estima Amy Adams

El teu tron perilla, Meryl Streep

zentauroepp36403641 new york   july 30   meryl streep and amy adams attend the  161130182154

zentauroepp36403641 new york july 30 meryl streep and amy adams attend the 161130182154 / Dimitrios Kambouris

2
Es llegeix en minuts
Nando Salvà

A aquestes altures, en pantalla Amy Adams ha fet de tot. Poques actrius en actiu saben passar d'interpretar una princesa de conte a donar vida a la duríssima nòvia d'un boxejador i d'aquí a posar-se a la pell d'una amenaçadora fanàtica religiosa. Nicole Kidman no ho pot fer, i per descomptat Julia Roberts tampoc. En termes de varietat, per trobar-li parangó s'hauria de girar la mirada cap a, sí, Meryl Streep, amb qui ha treballat -i de qui ha pres nota- en dues pel·lícules.

Des que el 2005 va sorgir gairebé del no-res amb el seu treball a la ­joia indie anomenada 'Junebug', per la qual va ser nominada a l'Oscar, Adams ha protagonitzat musicals, comèdies gruixudes, intensos drames, meloses 'romcoms', cine infantil i aventures de superherois. En el procés ha sigut candidata a l'estatueta quatre vegades més -per 'El dubte' (2008), 'The fighter' (2010), 'The Master' (2012) i 'La gran estafa americana' (2013)-, i és gairebé segur que ho tornarà a ser ben aviat, potser fins i tot per partida doble, gràcies a un parell de complexes interpretacions que la mostren com no l'havíem vist mai.

Només dues setmanes després d'arribar a la cartellera al capdavant del drama de ciència-ficció 'La llegada', en què commou encarnant una lingüista enfrontada a la tasca de comunicar-se amb uns visitants alienígenes, avui ho fa a bord de la intricada intriga 'Animales nocturnos', segona pel·lícula com a director del dissenyador Tom Ford. Al film, Adams dóna vida a una galerista sobtadament mortificada pels fantasmes del passat després de llegir la nova novel·la del seu exmarit. Poc rastre hi ha en el paper dels personatges dolços i assolellats que van ajudar l'actriu a convertir-se en estrella.

'Animales nocturnos'

'Thriller' EUA, 2016Direcció: Tom FordIntèrprets: Amy Adams, Jake Gyllenhaal, Michael Shannon, Aaron Taylor-Johnson

Notícies relacionades

UNA ESTRELLA, NO UNA CELEBRITAT

Bona part del que els dos títols tenen de bo ho deuen a Adams. I també en aquest sentit s'imposa una al·lusió a Meryl Streep. Gràcies a les dues actrius, pel·lícules que un no necessàriament voldria veure es converteixen en cites cinematogràfiques ineludibles. La diferència és que Adams no les fa servir per lluir-se, sinó que es posa completament al seu servei. Deu ser per això que s'ha hagut d'esperar tant per ser reconeguda, o que ja s'ha acostumat a tornar a casa amb les mans buides la nit dels Oscars. O potser això últim és degut al fet que Amy Adams és una estrella però no una celebritat. La seva vida privada no sembla que interessi a ningú, i ella no ha procurat que comenci a fer-ho. A ningú li importa a quines festes va, ni com vesteix a les alfombres vermelles. I potser aquest és el motiu, o més aviat la conseqüència, que al veure-la en escena ens la creguem tant.

Temes:

Cine Amy Adams