SETEMBRE EN MODE ZEN

Tornar a la feina amb ommmmmmmmmmmmmmmm

6 llibres per reprendre la 'rentrée' amb molta calma

zentauroepp39249692 people practise standup paddleboard yoga  or sup yoga  on th170801201928

zentauroepp39249692 people practise standup paddleboard yoga or sup yoga on th170801201928 / ANTONIO BRONIC

3
Es llegeix en minuts
Imma Muñoz

En primer lloc, molta calma. El desem­barcament sempre és dur. El relax aconseguit durant aquestes setmanes d’allunyament de la rutina laboral s’esfuma en els cinc segons que necessita l’alarma del despertador per arrencar-nos del son i recordar-nos que ja s’ha acabat la bona vida, que avui és el dia en què tornem a les carreres (per deixar els nens al casal, per arribar després a la feina, per tornar a casa abans que tanquin el forn, que no tinc ni pa, perquè el cangur no ens surti una hora més car, per no passar de dormir nou hores a dormir-ne a penes sis). Avui és el dia que tornem a l’estrès. ¿De debò? ¿Per a què han servit els propòsits formulats a la gandula? ¿On ha quedat la promesa que aquest-any-no-m’ho-prendré-així? És el moment de començar a posar-la en pràctica. Tu pots. I si l’ommmmm corre més que tu, aquests llibres t’ajudaran a atrapar-lo.


'Para una mente libre'

Haruhiko Shiratori

Duomo Ediciones

13,90 €

«Lliçons d’un mestre japonès per aconseguir un pensament serè», anuncia el subtítol. Sona grandiloqüent, però el que fa aquest llibre és, en el fons, molt senzill: proporciona 55 consells (que combinen la psicologia occidental amb la filosofia oriental, però que sovint resulten de l’aplicació del sentit comú) que posen a funcionar el cervell del lector, que l’obliguen a reflexionar sobre la seva manera d’abordar la vida, de prendre decisions. Una posada a punt perquè els contratemps ens trobin amb la màquina greixada. 


'Mindfulness'

Jon Kabat-Zinn i Mark G. Williams

Kairós

24 €

«Escolta, i quan t’atabalis, respira i centra’t en l’aquí i ara. Aplica el mindfulness». Segur que algun yoguicunyat ha deixat anar alguna cosa semblant davant les teves queixes que la vida no et dona per a tant tràfec. Si la teva resposta ha sigut «Mind... ¿què?», aquest llibre t’interessa: 600 pàgines en què diversos experts expliquen d’on procedeix el mind­fulness, en què consisteix exactament i quines aplicacions té. Per als que ja coneixen aquesta forma de meditació i hi volen aprofundir, i per als que volen, simplement, fer callar el llest de torn.


'Meditaciones instantáneas'

Kerstin Leppert

Maeva Inspira

12,90 €

També pot ser que no aspiris a tenir un màster en tècniques de meditació, sinó que en tinguis prou amb disposar d’una sèrie d’«exercicis per a situacions quotidianes i d’emergència». Això és, exactament, el que ofereix la professora de ioga i meditació Kerstin Leppert a Meditaciones instantáneas: receptes per combatre problemes físics (fatiga, dolors), psíquics (inquietud, tristesa, fòbies) i sentimentals (de l’alienació al cor trencat) mitjançant la posició corporal, la respiració i diversos mantres invertint entre 3 i 21 minuts.


'4 semanas para ordenar tu casa y tu vida'

Astrid Eulalie

Zenith

11,95 €

Un cop ordenades les emocions, passem a la llar. Des que el llibre La màgia de l’ordre, de Marie Kondo, va convertir, fa dos anys, la maniàtica de la teva mare en una lúcida visionària que riu-te’n de Sun Tzu, han sigut moltes les veus que ens han repetit que no hi ha harmonia per dins si no n’hi ha per fora. És a dir, que una casa plena de roba penjant a les cadires no és un bon recés de pau. ¿Per què aquest llibre i no un altre? Perquè convida a portar la teoria a la pràctica ¡ara! I perquè inclou un pla per ordenar «la vida digital», que bona falta ens fa a tots.


'Despegar'

Christian Rodríguez Fornós

Profit editorial

17,95 €

Si el teu ommmm no és un m’ho-prendré-amb-calma sinó un d’avui-no-passa-que-faci-realitat-el meu-projecte, potser els llibres de meditació et poden ajudar, però on trobaràs segur una guia és en aquest text de Christian Rodríguez Fornós, en què, a partir de la seva experiència (va crear la seva primera empresa amb 18 anys, i ha tingut notables èxits i doloroses patacades), desgrana les oportunitats i els riscos de l’emprenedoria. Reflexions, consells i exemples perquè siguis tu qui valori si això que tens al cap pot arribar a bon port.


'Cuaderno de ejercicios antiestrés'

Rut Abadía

Zenith

Notícies relacionades

8,95 €

¿I què passa si tu et poses més nerviós intentant respirar a poc a poc que tenint la respiració a mil, si ets d’actuar, ac­tuar, actuar? ¿Per ac­tuar entens escriure? Si la resposta és sí, et proposem que reflexionis al mateix temps que mous el boli amb aquest quadern d’exercicis que comença amb un test perquè mesuris el teu nivell d’ansietat i continua proposant-te que registris les hores en què et sents més angoixat, els símptomes, els pensaments negatius que els produeixen... Detectats els problemes, ¿treballem per solucionar-los? 

Temes:

Llibres