CANTANT LLEGIT

Els 5 llibres preferits de Santi Balmes

Santi Balmes, 'frontman' de Love of Lesbian, ha venut 10.000 exemplars de 'Canción de Bruma'. Aquestes són les seves obres preferides

santi-balmes

santi-balmes / FERRAN_SENDRA

1
Es llegeix en minuts
Núria Martorell
Núria Martorell

Periodista

ver +

El món editorial no li és aliè a Santi Balmes, ‘frontman’ de Love of Lesbian. Que si novel·la, assaig, conte infantil... Però on més es llueix és en la poesia (o prosa poètica). Ha venut 10.000 exemplars de ‘Canción de Bruma’. Aquí tens els seus llibres preferits. 


Un món feliç

Aldoux Huxley

"El vaig llegir als 17 anys i em va generar un dilema: no sabia si era una distopia o una utopia. Un món perversament ideal, privat de llibertat. Em va fer pensar en la percepció de la felicitat que ens imposen. Huxley va ser un clarivident plantejant com la societat utilitzaria la genètica".

 


A grandes males

César Pérez Gellida

"Història d’intriga amb trama maçònica que es desenvolupa a l’Argentina i que manté en suspens el lector. En el meu cas, això últim és doblement meritori. Vaig agafar un avió per anar de gira a Santiago de Compostel·la i, per primera vegada en molt de temps, vaig desitjar que l’avió fes una volta per Islàndia per poder seguir llegint".

 


El libro de arena

Jorge Luis Borges

"Recopilació de relats de Borges que, tot i que no inclou tots els més importants, et submergeix en el que són la seva Argentina i la seva psique, de la seva fantasia infinita combinada amb metafísica. I un altre escriptor que mostra, cada dos per tres, l’envejable cultura que té".

 


Clases de literatura

Julio Cortázar

"Algú de la Universitat de Berkeley, el 1980, va tenir la grandíssima vista de gravar amb un magnetòfon les classes que donava Julio Cortázar. A grans trets, trobem el que ell entén per literatura, quina és l’essència del relat, del conte... El llibre és una transcripció literal i el que més em va sorprendre, a més de la seva vastíssima cultura i intel·ligència, és que el que deia ¡ja era directament literatura!".

 


Los hijos de los días

Notícies relacionades

Eduardo Galeano

"Em tenen meravellat aquests relats, un per a cada dia de l’any (com un calendari), en què Galeano fa un repàs d’anècdotes que han succeït al llarg de la història de la Humanitat. En molts d’ells clama contra les injustícies que pateix Llatinoamèrica". 

Temes:

Músics