HUMOR

Les biografies que Viquipèdia no s'atreveix a publicar

Des dels secrets de l'alcalde del primer poble 'fal·lusfree' fins a les revelacions del becari de Da Vinci

fcasals37872763 libro170330182324

fcasals37872763 libro170330182324

3
Es llegeix en minuts
Natàlia Queralt

¿Saps perquè l'alcalde Felip Edulcorad va pixelar els homes alts i calbs, les barres de pa i fins i tot el campanar del poble? ¿Coneixes el verdader origen de les tasses amb missatge 'happy flower' de Mr. Wonderful? ¿I l'autor del mític grafiti 'Em vaig avorrir amb The Wire' que va desfermar una crisi interna a la cadena HBO?

Aquests són alguns dels relats del llibre '100 famosos que no coneces' (Bridge) dels humoristes, guionistes i polifacètics Álex MartínezTomás Fuentes i David Martos, que, després d'escriure 'Siri, cómeme los huevos' (mateixa editorial) amb altres companys, encara els van quedar històries per explicar. 

"Aquesta és un obra que neix sense cap més pretensió que fer passar una bona estona”, explica Martos "i, és clar, fer justícia a un centenar d'herois anònims que mereixen ser recordats", afegeix Martínez.   

De les 100 biografies que Viquipèdia va descartar, els autors senten la necessitat d'avançar alguns detalls de les lloables vides d'una desena d'aquests personatges que, inexplicablement i per infortunis de la vida, no han transcendit als llibres de text. 

–1–

Felip Edulcorad, l'alcalde del primer poble ‘fal·lusfree’ d'Espanya. Va guanyar les eleccions amb la promesa de pixelar tot allò que s'assemblés a un fal·lus. (Inclòs el campanar del poble, senyors alts calbs i barres de pa).

–2–

Rodolfo Mustang, que mai ha sigut entrevistat per 'Cuarto Milenio'. És el veí de la casa de les cares de Bélmez, famosa per les aparicions fantasmagòriques de cares, però a casa seva només hi apareixen culs. Segons els psicòlegs, és un fenomen lògic ja que si en un costat de la paret hi apareixen cares, a l'altre hi ha d'haver culs.

–3–

Giovanni Practicum, el becari de Da Vinci a qui la història no va fer justícia. Les epístoles (en format d''e-mail') entre l'estudiant i l'artista revelen que els esbossos de 'L'home de Vitruvi' i la 'Monna Lisa' serien obra d'‘il beccario’.

–4–

Yésica Navarrete o la precursora de Mr. Wonderful. La primera ‘entrepreneur’ hispana (dita bruixa en la seva època) va ser la inventora de les tasses amb missatge optimista. Especialment reconegut el lema que va inspirar Colom: “Avui pot ser un gran dia per exterminar tota una raça en nom de la religió”.

–5–

Gregorio Targaryen, de cognom espanyol. Inexplicablement no apareix als llibres d'història, encara que va ser l'únic monarca espanyol present en el Desembarcament del Rei de 'Joc de trons'.

–6–

Pedro Santiamén, l'inventor de la mortadel·la Mickey Mouse. La història d'aquest visionari del sector alimentari que es va aliar amb Walt Disney per crear la coneguda mortadel·la Mickey Mouse és l'única biografia completament il·lustrada del llibre.

–7–

Lorenza Encaparrat o la Yoko Ono infantil. ‘Ese cura no es tu amigo’ o ‘Campamento Chupi’ van ser alguns dels grans temes de Chupi y Los Cantachispas, la banda infantil que es va trencar per l'amor entre el vocalista i Lorenza Encaparrat.

–8–

Juanki, que hauria de ser aclamat com el Banski aragonès. 'Me aburrí con 'The wire' o 'Politicos choricos' (corregit a posteriori) van ser alguns dels seus grafitis més famosos, que van desencadenar una crisi interna a la cadena HBO i van crear consciència social a Espanya.

–9–

Maria Laclava, àlies la deessa del wifi. Una àvia que miraculosament es connectava a totes les xarxes wifi a la primera. Explica la llegenda que fins i tot va encertar la contrasenya d'El Bulli, quan l'hi va lletrejar Ferran Adrià.

–10–

Notícies relacionades

Dimitri Quesofresc, 'influencer' i cap del bar El Raconet d’en Quesofresc. Un propietari al caire de la bancarrota que es va convertir en 'influcencer' i 'trending topic' per presentar els seus empleats com una banda de rock. En aquest establiment els menús es cantaven al crit de “Bernada Quesofresc a la planxa”. 

(Per a més informació, es recomana anar a la pàgina 245 que correspon a la bibliografia consultada)

Temes:

Humor Llibres