On Catalunya

DESESCALADA HOTELERA

8 bars de Barcelona on brindar sense estat d’alarma

L’estat d’alarma ha mort. ¡Llarga vida als bars! Aquí tens 8 bars de tota mena on allargar els nous horaris vespertins: fins a les onze de la nit

6
Es llegeix en minuts
Albert Fernández

Necessitàvem sortir d’aquella vida proscrita. Massa dies jugant-nos-la per les voreres. Des d’abans de Nadal, les tardes eren persianes abaixades. Ens havien negat les cares de la gent al bar, aquests rostres que es tornen interessants a mesura que s’acosta la nit. Ens dedicàvem a rondar per cantonades i places, superilles i vells jardins. Rebíem el crepuscle inquiets, tement el pitjor si apareixia una patrulla i ens enganxava amb la llauna de, ehem, refresc a la mà i la mascareta a mig pal. Llavors van dir una cosa crucial: els bars, oberts fins a la nit. Per fi. Marquem la data al calendari: 9 de maig. I ens canviem el xandall. I ens preparem per brindar. I vam tornar al bar, cantant allò de ‘Hello darkness my old friend’. Però a ritme de reggaeton.

Heliogàbal

Nits profundes

Al local musical més respectat de Gràcia li va tocar celebrar el seu 25è aniversari en un moment delicat. Malgrat les restriccions i les limitacions dràstiques de l’aforament, Heliogàbal (Ramón i Cajal, 80) se les ha enginyat per continuar programant concerts. Saben que es van convertir en el cau ideal per a gent alternativa i bandes de proximitat des del mateix moment en què van aixecar persiana emparant-se amb la figura d’aquell emperador romà amb inèrcia al vici. Durant el maig, Heliogàbal torna a obrir de dijous a dissabte de 20.00 h a 23.00 h, tret dels dies en què ja tenien programats bolos en altres espais del barri. A partir del juny, hi haurà concerts dijous i dissabte, i els divendres seran propicis per a la militància i les copes. En els dies de tempesta, no hi ha millor port on amarrar que uns acords davant la paret vermella de l’Helio.


Gat Verd

El raconet tropical

Sota el soroll mundanal de la plaça de Rovira hi ha un refugi per a vividors. La terraceta del Gat Verd (Torrent de les Flors, 81) és un racó en revetlla permanent. Sobre les quatre taules de fora pengen banderoles festives i les rialles es barregen amb la música. El seu saló és pura fantasia tropical: del sostre descendeixen vistoses papallones, frondosos carrassos de fulls i lianes amb bombetes voluptuoses. Els colors es multipliquen. El lavabo és un xou privat de collages i pintades cridaneres. Almodóvar rodaria aquí l’escena àlgida de la seva pròxima ‘opera kitsch’ sense dubtar-ho. De dia, aquesta cantonada assolellada és un paradís caribeny, però de nit hi ha vibracions de neó. Sona hip-hop. La parròquia s’anima mentre l’Alejo i el Leo reparteixen simpatia argentina i beuratges per les taules. Us podeu allargar fins a l’hora de sopar, perquè sempre tenen a punt quiches i pizzes casolanes, veggies i formidabilíssimes. M’expliquen que preparen noves delícies vermuteres, com tàrtar de musclos amb salsa wasabi. La carta no és l’únic que pensen ampliar. Després d’aquests mesos de penúries, obren cada dia, diumenge inclòs, de 10.00 h a 23.00 h. Nàufrags del gaudi, aquesta és la vostra illa encantada.


33/45 + 45/33

Doble revolució

Perdona l’espòiler, però llegeix això fins al final, que hi ha sorpresa. Quina alegria poder tornar a passar la tarda al 33/45 (Joaquín Costa, 4). Fa anys que aquest multiespai del Raval vessa de carisma i bon ambient. Fa poc van prolongar l’aire hedonista dels seus sofàs interiors amb cinc taules de terrassa. Amb les restriccions no els sortia a compte obrir entre setmana, però ara van llançats: a partir del dilluns 10 de maig podrem gaudir cada dia de les seves sessions de ‘dj’ mentre gaudim d’aquesta carta de menjar mexicà de METL o brindem a la lluna amb algun dels seus còctels de tequila. Planàs, perquè el 33/45 mola de dia i mola de nit. La sorpresa: els responsables d’aquest santuari del ‘cool’ inauguren un local nou al carrer de la Riera Alta, 4, el 13 de maig. Es dirà 45/33, tindrà 10 taules de terrassa i una varietat flipant d’entrepans i french fries per acompanyar cada glop. ¡Wow!


Solange

Classe ‘vintage’

Si ho celebrem, ¿per què no donar-nos el luxe de fer-ho en una cocteleria rematadament elegant i ‘vintage’? Solange (Aribau,143) té tant ‘flow’ com una cançó de la germana de Beyoncé, tot i que el nom no té a veure amb la petita Knowles, sinó amb James Bond. Alfredo Pernía, propietari d’aquest temple d’alquimistes de la copa, ens xiva que tornen a moure cocteleres sobre la seva barra de fusta sinuosa en horari de 18.00 h a 23.00 h. No faltarem a la cita. Proposo ‘dress code’ per acabar de gaudir-lo: una corbata de llacet o un lligacames fora de lloc poden espaterrar de debò amb aquesta il·luminació perfecta. Aquest Gin Fizz et queda tan bé, que em demanaré un altre Bloody Mary. Aquí els preparen de mort.


Bar Bodega Gol

Platets i vasets

Enmig del vòrtex de moderneig de Sant Antoni, resulta una passada trobar taula al Bar Celler Gol (Parlament, 10). Aquest clàssic del barri resulta la vacuna perfecta contra la radiació hípster de Parlament: barreja parròquia jove i veterana, i és un d’aquests llocs dels quals mai vols anar-te’n. Ara ens hi podrem quedar fins a les 23.00 h els dijous, divendres i dissabtes. Hem estat comportant-nos com adolescents durant mesos, passant l’estona al carrer i amb hora per tornar a casa. Potser per això ara ve de gust que ens agafi la nit al Gol, ja sigui disfrutant de les seves tapetes de truita, formatge i pebrots a la terrassa, o directament bevent com adolescents compulsius en els seus banquets interiors. Iaios mirant-nos estupefactes mentre brindem pel mateix Thanos evaporant el toc de queda amb un espetec de dits.


Bodega El Bärbar

Nous i valents

Entre tantes víctimes de la crisi, aquest coquet local de tapes s’erigeix com un dels seus herois. Malgrat l’horitzó nefast de successos, els propietaris del Celler El Bärbar (Congost, 29) van decidir obrir les portes en ple any de la incertesa. L’estat d’alarma els va fer tancar per buscar un parèntesi, però fa alguns mesos que estan de tornada els caps de setmana. S’ha corregut la veu, i ara ja costa trobar lloc a la seva animada terrassa. Amb els canvis en la legislació amplien dies i horaris, aprofitant per llançar nous plats i alguna iniciativa sorprenent i divertida, que potser us vagi bé: obsequien tots els clients de les perruqueries The Barberist amb un 2 x 1 en canyes. Així retroalimenten el consum al barri i, de passada, extingeixen alguns ‘looks’ pandèmics horripilants.


Curtis Audiophile Cafe

Addicció a l’agulla

El Curtis Audiophile Cafe (Mallorca, 196) és un ‘swipe right’ de llibre. Vam tenir un enamorament immediat amb la proposta melòmana del primer ‘listening bar’ de Barcelona; de seguida ens va sorprendre amb la seva versatilitat com a bar de còctels, botiga de discos, cafeteria i petit club selecte per a actuacions en viu i sessions de ‘dj’ i, des d’aleshores, a cada cita ens ha proporcionat un nou orgasme musical. Aquest bar en alta fidelitat ha continuat fent-nos obrir d’orelles durant tota la pandèmia, ja fos a porta tancada per Youtube o a qualsevol escletxa horària. Ara, les tardes i les nits tornen a ser seves per congregar els més fins infectats pel ritme. Balla-ho sexi.


La Trabanqueta Bar Pub

Sense ensopegades

Notícies relacionades

Des de fa mesos, a la persiana d’aquest local gaudidor (Mallorca, 329) pot llegir-s’hi el missatge següent: «Tot i que no ho sembli, La Trabanqueta no està tancada, està agafant forces». I vaja si n’han agafat. Des d’aquest mateix diumenge 9 de maig obren de 13.00 h a 23.00 h, per deixar anar la gresca del vespre. Si això no és la llibertat de què parla Ayuso, ja em direu. Deixeu d’envejar els de Madrid i doneu-vos el gust amb les seves tapes i bocates, més una canyeta en copa congelada o un Pornstar Martini, justament.

La bona gent d’aquest local porta comèdia en temps de pandèmia: cal estar al lloro de les seves sessions d’electre-house, concerts i monòlegs còmics. Quines ganes d’agafar tamboret i riure fins que ens sorprengui la nit.

Temes:

Bars