On Catalunya

TRAÇOS RÀPIDS

Life Drawing: classes nocturnes de dibuix a Barcelona

En 1, 3, 5, 10 o 55 minuts has d'immortalitzar els posats d'un model. Són les nits de dibuix exprés a Life Drawing per perdre la por al llapis

zentauroepp50665563 abel drawing191119104511

zentauroepp50665563 abel drawing191119104511 / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
Abel Cobos

Un silenci sepulcral i un cos rígid et donen la benvinguda a Life Drawing (Bou de Sant Pere, 8). Et sents com en l’exhumació de Franco. Un grup de 10 persones el miren fixament mentre el dibuixen al mil·límetre. Després d’uns minuts, guarden els seus dibuixos i la model s’incorpora, canviant d’actitud amb més rapidesa que Ciutadans quan li pregunten sobre pactar amb Vox. De nou, els assistents es posen a dibuixar.

EL+

Tot i que els teus dibuixos solguin ser pitjors que l’eccehomo, faràs una cosa molt decent.

És un dels esdeveniments nocturns que ofereix aquesta escola a la seva web i que presenta en dos formats: el primer, «dos posats de 55 minuts cada un, que donen per aprofundir més en l’estil i la tècnica». Després, «els posats curts, d’1, 3, 5 i 10 minuts, molt més dinàmics, però que requereixen dominar la tècnica per fer una cosa decent», explica en Benet, el fundador. I sempre al mateix preu: cada classe costa 10 €.

Per crear aquests esdeveniments es va inspirar en Anglaterra, on l’art s’utilitza de forma més quotidiana, mentre que a Espanya «és molt solemne, només per a professionals». «No dibuixem per passar-nos-ho bé», afegeix. Per això vol adreçar-se a tota mena de públic: des dels que dominen el carbonet amb més facilitat que Elionor el català fins a a qui l’Ecce Homo de Borja els sembla una proesa artística. 

«Hi ha diverses tècniques per a principiants. Per exemple, dibuixar sense mirar el paper, sense aixecar el llapis o amb l’esquerra i després centrar-se en una part del cos que creguis que és fàcil». Sembla que no, però funciona. Avui hi ha un primerenc que ho demostra: està dibuixant un pit i està quedant bastant realista. «Potser fins i tot Instagram m’ho censura», diu, fent broma. Al seu costat hi ha la Veronika, una veterana: «Vinc perquè en els meus estudis d’art són molt academicistes. Aquí puc provar coses més interpretatives». 

Notícies relacionades

El públic és jove, perquè les classes també ho són. «Vull diferenciar-me del Reial Cercle Artístic», afegeix en Benet. Per això, porta models que fan shibaribondageioga i fins i totcosplay, per oferir més perspectives que vagin més enllà del model clàssic. Però, probablement, el que més diferenciaLife Drawing són els ‘stripteases’ de dibuix: canviar el model per un ‘stripper’, que va despullant-se i jugant mentre el van retratant. «Un èxit en els comiats de soltera», assegura.