On Catalunya

CONCERT

7 coses (bones) que ha fet Ed Sheeran

El de Halifax, que actua divendres, dia 7, a l'Estadi Olímpic, és un ídol discutit, però ha estat encertat com a mínim aquestes vegades

sheeran

sheeran

3
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Ed Sheeran no es queda curt de fans, però tampoc de 'haters'. Des de la crítica, per exemple, ens hem obcecat a remarcar la blanor (excessiva) de les seves balades i la seva (relativa) credibilitat a l’hora de fer música d’influxos negres. Quan va sortir a ‘Joc de trons’, li van caure tota classe de clatellots virtuals. Però, ¿realment Sheeran mereix tant maltractament? Abans del seu concert a l’Estadi Olímpic Lluís Companys, donem set motius per canviar d’idea.

1. Sap imitar Timberlake

‘Sing’, el seu single del 2014, era una cosa així com la millor cançó que Justin Timberlake mai va arribar a gravar per a ‘Justified’. Beats minimalistes, guitarres contagioses i una tornada en convincent falset. Produïa Pharrell Williams, coautor del so de ‘Justified’, per a més senyals.

Ed Sheeran

Estadi Olímpic Lluís Companys (Passeig Olímpic, 15-17) Divendres, dia 7, 21.00 hores Preu: de 61,5 a 84 €


2. Va compondre una gran balada de Jessie Ware

La cantant electro-soul Jessie Ware va intentar durant un temps, segons confessió pròpia, anar de moderna i ballable, però a ella el que li anava eren aquestes balades tradicionals que proliferen per M80. Sheeran va ajudar a compondre’n una (molt bona), ‘Say you love me’, en què, a més, va fer veus no acreditades. Va ser un gran èxit al Regne Unit, però, sobre tot, a Polònia, on va assolir el número u.


3. La seva versió de Christina Aguilera

¿Ed Sheeran apropiant-se en acústic del ‘Dirrty’ d’Aguilera? La idea no sonava bé, però va resultar ser tot un encert. Si ets dels més al·lèrgics a Sheeran, escoltar/veure això realment et podria curar per sempre. El de Halifax, a més, no només brodava amb carisma les parts d’Aguilera, sinó també el rap de Redman. Llegint d’un paper, d’acord, però té el seu mèrit, el té.


4. És bo en el ping-pong

Pel que sembla, hi ha una cosa en la qual Ed Sheeran mai rep males ressenyes: el ping-pong. Són pocs els que s’atreveixen a desafiar-lo a una partida al backstage; menys encara els qui aconsegueixen abaixar-li els fums.


5. Deixa el mòbil si vol

A finals del 2015, Sheeran va utilitzar l’Instagram per anunciar la seva retirada de les xarxes socials en totes les seves formes, almenys fins a acabar el seu tercer àlbum, que havia de sortir la tardor del 2016. “Em trobo a mi mateix veient a través d’una pantalla i no dels meus ulls”, escrivia l’artista. ‘÷’ va acabar sortint el març del 2017, però imagineu-vos quant temps més s’hauria retardat si Sheeran hagués continuat comprovant ‘likes’ a cada minut.


6. ‘Shape of you’ (sí, ‘Shape of you’)

Notícies relacionades

“Dancehall blanquet”, “avorreix de debò”, va escriure aquest cronista, en aquestes mateixes pàgines, sobre un dels primers singles de ‘÷’. I ho va escriure amb temerària seguretat, com si ‘Shape of you’ hagués de marcar el declivi de Sheeran. Després, va ser número u a mil països, és clar. I el cronista va acabar cantant-la a la dutxa.


7. Ho va fer bé a ‘Joc de trons’

Maisie Williams, àlies Arya Stark, segurament va ser d’aquelles que va veure la gràcia a ‘Shape of you’ des de la primera escolta. L’actriu és superfan de Sheeran i va tenir l’oportunitat de compartir pantalla amb el seu ídol en el primer capítol de la setena temporada de ‘GoT’. En el seu paper de soldat dels Lannister, Sheeran no va tenir gaire a dir, però va tenir temps per cantar, no ‘Shape of you’, sinó una cançó original dels llibres. Ni tan dolent en conjunt, escolteu. Respecte.

Temes:

Concerts