On Catalunya

MÚSICA

ZA! i els seus amics berlinesos, a Be My Guest

El duo experimental convida 13 Year Cicada i Pranke a una prometedora vetllada del cicle de l'Apolo

13-year

13-year

2
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

En el cicle Be My Guest de la sala Apolo, una banda local fa d’amfitriona de dues o més bandes de fora que es mereixin, segons la seva opinió, ser descobertes; no poden tenir més de cinc anys de carrera ni més de tres discos.

El duo barceloní ZA!, cèlebre per una vigorosa, impredictible classe d’experimentació, ha seguit al peu de la lletra les regles i porta a Barcelona dos grups amb només un disc: 13 Year Cicada i Pranke, tots dos de Berlín. Les seves ‘opere prime’ tenen el logo de Gandula, la plataforma que utilitza ZA! per autoeditar-se i col·laborar amb altres grups adeptes del ‘fes-ho-tu-mateix’. "De iure és una associació cultural, i de facto és una família del 'do-it-together' que no produeix beneficis als seus responsables, més aviat despeses i hores invertides, però permet que passin coses com aquest Be My Guest", explica Edi Pou (bateria de ZA!, entre altres coses).

Be My Guest by Za!: 13 Year Cicada + Pranke

La [2] de l’Apolo (Nou de la Rambla, 113) 18 de gener, 20.00 hores Preu: de 9 a 15 euros

La plataforma-família compleix 10 anys el 2019, i als 100 primers que entrin a La [2] de l’Apolo divendres, dia 18, els caurà un CD recopilatori amb tots els grups que han format part de l’aventura durant aquesta dècada.

Tres grups 'free'

Convé aparèixer aviat perquè, des de les 20.00 h., Edi Pou i Pau Rodríguez (guitarra, trompeta i altres coses a ZA!) estaran punxant ‘hits’ per caldejar l’ambient. Sobre el que faran en escena, Pou informa: "Després d’haver girat el nostre nou disc 'Pachinko plex' durant sis mesos, aquesta vegada estem tirant molt cap endarrere i molt cap endavant: d’una banda estem rescatant temes del 'Megaflow' (2011), i d’altra banda estem provant d’estrenar algun tema fet només amb comandaments de la Wii".

Notícies relacionades

13 Year Cicada repetiran a Barcelona després de passar pel Gandula Fest de Fabra i Coats el novembre del 2017. Llavors presentaven el repertori de 'Totem tongue', un disc de cançons molt diverses i lliures (amb pop, rap, lounge, jazz vocal, etcètera), compostes des de la intuïció i el relaxament. "Brian Eno sol parlar de fer música com ser jardiner en lloc d’arquitecte; ens identifiquem amb això", diu Zooey Agro (veu, sintetitzador). Però en l’imminent 'ooYES', proven "amb estructures més clares de cançó i menys suites", ens revela Philip Theurer (bateria).

Pranke presentaran, en el seu debut a la ciutat, 'Monkey business’, encreuament de pop, rock matemàtic i jazz especialment recomanat per a fans dels hiperactius i hipercreatius Hella. "Aquest grup ens va inspirar a formar la banda –explica Daniel Bödvarsson (guitarra i veu)–; a buscar riffs de guitarra estranys i fer cançons a partir d’ells". També són devots de ZA!, amb qui els fa il·lusió compartir escenari; no només divendres, sinó també durant la gira conjunta per Alemanya en què s’embarcaran a començaments de febrer.

Temes:

Concerts