On Catalunya

Julia Michaels, '{hits'} per encàrrec

La telonera de {Niall} {Horan} en {Razzmatazz} ha compost mil èxits del pop recent. I no és l'única arma secreta de la indústria

zentauroepp43049687 foto julia michaels para repor hitmakers de on barcelona   f180426191035

zentauroepp43049687 foto julia michaels para repor hitmakers de on barcelona f180426191035 / MEREDITH TRUAX

2
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Julia Michaels va publicar primer single al seu nom l'any passat, però la telonera de l'{ex}-One {Direction} {Niall} {Horan} en {Razzmatazz} (dimecres, dia 9, 20.00 h.) no és una {recién} arribada a la indústria. Des de fa un lustre ha participat en la composició d'infinits '{hits'} per a altres, de {Justin} {Bieber} (el {mismísimo} {'Sorry}”') a {Selena} {Gomez} (gairebé tot l'àlbum 'Revival'), passant per la millor cançó de Rita Ora ('{Poison}').

Geni secret en l'ombra, Michaels ha passat a primer {plano} gràcies a delícies cantades per ella mateixa com {'Issues'} i {'Worst} in em'. Altres compositors gairebé fantasma segueixen sent anònims. Aquí, alguns dels millors.

Jacob {'J} Kash' {Kasher}

Va començar com raper, però aviat va saber que tindria més futur escrivint lletres perquè les cantessin altres. Entre {sus clientes} estan {Selena} {Gomez}, Charlie {Puth} o {Maroon} 5, {para} {los} {que} ha compost, per exemple, el megahit de l'any passat {'Cold}', amb rastres {hip} hop.

{Mattman} & Robin

Els suecs {Mattias} Larsson i Robin {Fredriksson} formen part essencial de l'equip de productors Wolf Cousins, creació de Max Martin (el Padrí del pop {mainstream} modern) i Tom Talomma. Han compost i/o produït cançons de {Carly} {Rae} {Jepsen} (meravellosa {'Run} {away} {with me}'), {Selena} {Gomez} ('{Hands} to {myself}') o {Imagine} Dragons ('{Believer}'). Hi ha {algo} a l'aigua de Suècia que fa que aquest país produeixi genis pop a granel. 

{Poo} {Bear}

Jason Boyd, més conegut com {Poo} {Bear}, és l'arma secreta de {Justin} {Bieber}. Gairebé tots els seus hits recents (de {'Where} {are} {ü} {now'} a {'What} do you {mean}?') han sigut compostos en part per Boyd. {Tras} donar-se a conèixer ({dentro de} la indústria) el 2004 amb temes per al grup R&B 112, va firmar peces gravades per Usher, Kelly Rowland o Chris Brown.

Ricky Reed

Lidera des de fa 14 anys el col·lectiu pop-{hip} hop {Wallpaper}., però és conegut sobretot per bombes {ajenas}. Entre el 2013 i el 2015 va estar clarament {'on} fire': va revifar la carrera de Jason Derulo amb {'Talk} {dirty}', va crear un futur ({algo} breu) per al girl-group {Fifth} {Harmony} amb {'Boss}', va pintar de molts colors a Bomba Estèreo en l'àlbum {'Amanecer}'... Últimament sembla menys fèrtil i inspirat, però {seguro} que té algun as en la màniga.

Ali {Tamposi}

Notícies relacionades

Nascuda a Florida fa 28 anys, {Tamposi} va demostrar intuïció melòdica precoçment, i als 18 ja havia col·locat cançó ('{Save} the {hero}') a la {mismísima} {Beyoncé}. Dos anys després, va ajudar a compondre {'Stronger'} de Kelly {Clarkson}, el seu primer gran èxit. ¿La seva última cançó ineludible? '{Havana}', de Camila Cabello, número u en mitjà planeta, capaç de posar d'acord a alternatius i no alternatius, pares i fills.

{Justin} {Tranter}

¿S'acorden del grup Semi {Precious} {Weapons}? No es preocupin si no: és lògic. Però, curiosament, el seu líder {Justin} {Tranter} ha compost algunes de les cançons amb més {pegada} dels últims temps. El 2014 va començar a col·laborar {compositivamente} amb Julia Michaels, esculpint gemmes per a {Selena} {Gomez} (especialment brillant {'Good} for you') i {Gwen} {Stefani} ('{Used} to love you'), entre moltes altres i molts altres. 

Temes:

Discos