On Catalunya

Agafa pa i suca

Cheesus Christ Superstar, per Òscar Broc

Un bocata d’una fleca britànica ha sigut qualificat de blasfèmia per utilitzar un joc de paraules amb Jesucrist. Un cristià enfurismat ha amenaçat l’establiment d’emprendre accions legals

Cheesus Christ Superstar, per Òscar Broc
1
Es llegeix en minuts
Òscar Broc

El món de la gastronomia és una font inesgotable de polèmiques absurdes. Fa poc, vam haver d’empassar-nos per enèsima vegada l’apassionant debat de si una ‘burger’ vegetal pot dir-se ‘burger’. Escolti, digui-li com li doni la gana, però intenti no agafar-me el braç. 

Això sí, de tant en tant sorgeixen controvèrsies d’un surrealisme supí que barregen els ous amb els cargols, cansalada amb velocitat i el que se’ls posi per davant. Són les que més m’interessen. 

La setmana passada, una fleca britànica es va fer viral gràcies a l’integrisme cristià. Resulta que el local té un bocata que ha batejat Cheesus Christ, un joc de paraules amb el nom de Jesucrist en persona i la paraula formatge, una broma molt utilitzada, per cert, als Estats Units i Anglaterra. Vaja, que la fleca no ha inventat res. 

Cheddar blasfem

És igual. El bocata ha sigut qualificat de blasfèmia per un cristià enfurismat que ha amenaçat l’establiment d’emprendre accions legals. Que algú em passi el bol de crispetes, sisplau, perquè com aquesta onada de puritanisme «gastrocatòlic» s’estengui, tindrem un problema dels grossos quan els inquisidors arribin a Catalunya i topin amb els ‘pets de monja’. 

Notícies relacionades

Ofendre’s perquè un sandvitx es diu Cheesus Christ és tan ridícul com ofendre’s per dir-li russa a una amanida. L’apassionant de tot això és constatar que, en aquesta nova realitat, hi ha un terreny tou d’ofesos i puritans capaços d’embarcar-se en èpiques creuades religioses o ètiques contra un bocata o una tapa d’amanida.  

Definitivament, no m’agradaria ser un ‘foodie’ ultracatòlic en aquests temps de cartes blasfemes. No obstant, confesso que soc un ateu fàcilment convertible. No crec en Déu, però cada vegada que em posen una safata de formatges al davant reconsidero la meva postura.