On Catalunya

AGAFA PA I SUCA

Frankfurts i coloms

El frankfurt del Camp Nou és una icona gastronòmica tan nostrada com els panellets i, malgrat la seva dubtosa qualitat, no ha perdut ni un bri d’èpica

Frankfurts i coloms

Josep María Arolas

1
Es llegeix en minuts
Òscar Broc

Sembla que el FC Barcelona no passa el seu millor moment. S’han airejat ja greus mostres d’incompetència per part de l’administració de Josep Maria Bartomeu, però la revelació més pertorbadora, a la meva manera de veure, incumbeix a les acumulacions d’excrements i de nius de coloms que s’havien trobat a les bigues de l’estadi durant la presidència de Sandro Rosell.

El més pertorbador d’aquest relat de Halloween és que, segons l’informe elaborat pels encarregats de la inspecció, a determinades zones de l’estadi la potinga d’excrements d’ocell degotava lliurement sobre les planxes en les quals es cuinaven els mítics frankfurts del Camp Nou. No devien ser pocs els que al costat de la mostassa i el quètxup es van emportar sense saber-ho un extra de guano al seu entrepà (rialles enllaunades).

Mos de nostàlgia

Notícies relacionades

La notícia ha posat en entredit el frankfurt del Camp Nou, una icona gastronòmica tan nostrada com els panellets. Mos de nostàlgia en format ‘junk food’. Cops de puny de greixos saturats que remouen les emocions de diferents generacions de barcelonistes. Fa temps que la qualitat d’aquests frankfurts és dubtosa: pa ressec de mala qualitat, salsitxes calamitoses de contingut incert, quètxup industrial ensucradíssim, preus delirants... Malgrat tot, no han perdut gens d’èpica.

I estic convençut que ni els coloms podran amb la seva llegenda; dubto que el culer més sentimental deixi d’idealitzar el frankfurt del Camp Nou malgrat el relat de les goteres. De fet, ara que la nova junta ho ha sanejat tot, no descarto que aparegui algun nostàlgic lamentant-se que els frankfurts actuals ja no són com els d’abans i demanant, sisplau, que tornin a posar-hi la salsa secreta dels vells temps.