On Catalunya

tendència astrològica

¿La teva cita té futur? Queda en aquests bars amb tarot de Barcelona

Passaràs que et tirin la canya a tirar-te les cartes. És l’última tendència d’oci: tarot als bars, per acabar les cites amb la certesa astral de si acabaran en idil·li o en ‘ghosting’

¿La teva cita té futur? Queda en aquests bars amb tarot de Barcelona
3
Es llegeix en minuts
Abel Cobos
Abel Cobos

Periodista

Especialista en cultura digital, tendències i oci.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els llums baixos, les taules amb desenes de parelles fent-se ullets, i els cambrers servint els plats al ritme d’una cantant que, amb tons soul, blues i jazz, posa un toc romàntic a la vetllada a Belbo Dos Besos (rambla de Catalunya, 15). Una estampa que sembla servei del creuer de ‘Triangle de la tristesa’ i que, com la nominada als Oscars, pot acabar en tragèdia: «¡D’aquí han sortit fins i tot amants!», assegura la Vicky, la cantant que, després de deixar reposar el micròfon, treu les cartes i fa lectures del tarot als assistents. Aquesta nit no només es tiraran la canya, també les cartes.

Però a les seves prediccions no fa falta portar un estómac de ferro que ni la Thatcher. Al final, «cada un fa les seves pròpies preguntes», assegura la cantant i tarotista, i si no vols una lectura d’un tema espinós, no estàs obligat a posar-te a l’estil Tony Soprano en un divan obrint la capsa de Pandora dels teus traumes. La Vicky, afegeix, fa les seves tirades amb la baralla del tarot grec, que utilitza la mitologia per explicar històries, i com al seu extens currículum se suma el títol d’actriu, les interpreta bevent molt de la teatralitat de l’antiga Grècia, amb la qual cosa hi ha tant de xou com d’endevinació. Així, fins i tot la pitjor de les tirades del tarot sonarà esperançadora. Fins i tot Ciutadans li demanarà que llegeixi les previsions de les municipals.

«Una nova religió»

En ple auge del tarot i l’astrologia, que ja són «pràcticament una nova religió», afirmen des de Fever, Belbo Dos Besos no és l’únic restaurant que ha optat per afegir plans astrals a la seva graella. Alquímia (Aribau, 77) proposa, de la mà de Fever, un xou místic amb cartomància (tirada de cartes) o quiromància (lectura de mans), acompanyat, de còctels (amb una carta inspirada en l’astrologia) i biquinis gurmet (els ‘Bigquini’, un sandvitx gran amb moltes varietats). 

I, malgrat que Mr. Wonderful ens ha estat venent l’argumentari d’‘estima’t a tu mateix’ en microdosis en forma de tasses, sembla que no ens desenganxem dels tòpics més rancis del romanticisme Disney: segons la majoria dels astròlegs i tarotistes, el que més preguntem és «¿trobaré l’amor de la meva vida?». Per això, fins al 4 de març, Bumble s’uneix a Westfield la Maquinista (Potosí, 2) amb un espai on tenir primeres cites i comprovar la vostra compatibilitat a base de tirades del tarot

Aquest bar efímer de Bumble, dissenyat per desvirtualitzar els teus ‘partits’, proposa activitats per a tots els gustos. Des d’un ‘Date Bar’ amb còctels gratuïts (això sí, alcohol-free, per no prendre males decisions dignes de comèdia romàntica) i un fotomaton romàntic al final de cita de ‘First Dates’, fins a un espai amb ‘improshows’ a càrrec de Planeta Impro i, per descomptat, les tirades de tarot per descobrir si aquest ‘partit’ acabarà en idil·li o en ‘ghosting’. 

Notícies relacionades

I en aquesta ruta no pot faltar Les Gens Que J’Aime (València, 286), pub romàntic, amb poca llum i decoració d’un altre segle perfecte per a cites íntimes que compta amb una llarga experiència en les tirades de cartes. La Georgina, tarotista i astròloga del bar, als seus 61 anys, pot presumir d’una prestigiosa carrera en el món del misticisme. Però, això sí, recalca que no és la típica endevina que es posa amb la bola de vidre a fer prediccions amb menys precisió que Froilán anant de caça. Les seves lectures no són endevinatòries, sinó que busquen reconèixer els problemes que ens afligeixen i trobar eines per solucionar-los. «Tots sabem que morirem», diu fent broma, però anar a l’arrel dels nostres problemes «costa més». 

La Georgina passa pel pub diversos dies de la setmana, entre les 7 i les 9 del vespre. Tot i que, en congruència amb el seu esperit místic, la seva presència és una mica com un ‘poltergeist’, i els dies en què apareix són a l’atzar. ¿Com enganxar-la sense necessitat d’endevinar la seva agenda per telecinesi? Recomana l’opció menys esotèrica: «Contacta per telèfon al local».