On Catalunya

Nits en alta fidelitat

3 bars de Barcelona que bullen de música, bones ‘vibres’ i ambientàs

A cada copa, un gran tema. Et portem per nous locals on importa el que sona. Obre’t d’orelles.

3 bars de Barcelona que bullen de música, bones ‘vibres’ i ambientàs
3
Es llegeix en minuts
Albert Fernández

Necessites música. I socialitzar. Però ja sigui per edat o ressaca, avui no tens forces per donar-ho tot a la discoteca. El que et ve de gust és prendre’t unes copes amb la teva gent en algun lloc on importi el que sona. Per sort, encara queden bars en alta fidelitat, locals de bis i ovació, amb elevada sensibilitat melòmana i fins selectors del ritme.  

Prenem foc a la nit amb una cosa nova i gloriosa: Rouge Cocktail Club (Poeta Cabanyes, 21). Travesses un túnel de parets vermelles i sinuoses. Al teu pas, mobles elegants i quadros d’altres èpoques irradien misteri i història. El batec de la música et sedueix fins a envair-te definitivament quan desemboques al saló, un escenari de teatre carmesí. El gran teló i els rètols de cine rematen la sensació de ser en una de Lynch. El mític local va abaixar persianes amb la pandèmia, però ara reneix amb els mateixos tons vius.

Búnquer cultural

Rouge s’ha convertit en cocteleria i búnquer cultural de la mà de quatre socis joves, alguns d’ells membres de Serielizados Fest, com Betu Martínez, que ens saluda a la barra de rajoles negres. Aviat filosofa sobre l’ideari del lloc, un refugi sonor que connecta amb l’escena local. La seva ubicació clau en el cor del Poble-sec, a prop d’Apolo, El Molino i Paral·lel 62, entre d’altres, el converteix en punt de trobada ideal per a habituals de la nit i la cultura. Rouge pretén ser altaveu d’artistes emergents, per això tant pot oferir la seva taula a ‘djs’ que comencen com al col·lectiu Pértiga Music, l’escola de ‘djs’ feminista Sin Sync, o clàssics de l’escena barcelonina com Luis Costa i Uri Callejo. 

Molta presència femenina, amb sons predominantment house i disco, per a tots els gustos cada divendres i dissabte. La seva programació no deixa de créixer, així que atents, perquè aquí es forgen el mateix còctels que acústics, ‘open mic’, pòdcasts o espectacles ‘drag’. El culte està servit. 

Per continuar vibrant, vam encarrilar cap a la millor dupla de locals del Raval. Fa poc 45/33 (Riera Alta, 4) doblava l’aposta d’aires hedonistes del popular 33/45 Bar & Gallery (Joaquín Costa, 4). Els seus responsables, Edu i Nachi, aconsegueixen que els seus locals desbordin de carisma, bon ambient i gent guapa. Proposen sessions de ‘dj’ llargues, per gaudir d’una bona tarda. 

El saló ‘lounge’ 33/45 et fa sentir com casa. Amb mestres com Virginie als plats, la cosa s’eleva fins al cel. A 45/33 et reben dos neons arrissats, primer halo de fantasia d’un local enorme, retro i fascinant. Des de la cabina del ‘dj’, les ones de synth wave i electro assilvestrat tornen la nit blava. Aquí val tot, del jazz al pop dels vuitanta. A més de programar genis com Emilio de la històrica sala Phonotheque, també celebren ‘open desks’ perquè qualsevol es llanci amb els seus vinils davant el personal

Animació constant

Notícies relacionades

La nostra tercera aposta s’amaga en un carreró de Gràcia. Allà acaba d’obrir L’Astilla (Vallfogona, 23), una bufona cocteleria que desplega calidesa entre les estretors de la seva barra i elegants sofàs. El propietari, Bobby, busca bones vibres i eclecticisme en la música, tant és que sigui afrobeat, hip-hop o dancehall. L’animació sota els neons vermells és constant: ‘dj’ cada cap de setmana, ‘quiz’ d’idiomes i ‘jam sessions’ entre setmana, més ‘happy hour’ diari de còctels a 5 €. Ah, i com a bon anglès, ha instal·lat una pantalla per veure el Mundial

El gel t’acaricia els llavis. El ‘dj’ t’embriaga amb una onada de ‘beats’ juganers. Al bar no es balla. Però en aquest últim glop al·lucinat, et sembla veure aflorar ombres dansaires, ondulant sobre les parets, com si el món fos un film d’animació psicodèlica. Ah, la música.