On Catalunya

Tendència atemporal

Ruta de ‘Bubble teas’: els tes que provoquen cues d’1 hora a Barcelona | MAPA

Són les bombolles més famoses després de les de Freixenet. «Fins a una hora de cua», es queixa una fan dels tes amb perles. Després d’una dècada a Barcelona, aquesta beguda taiwanesa viu un renaixement

Ruta de ‘Bubble teas’: els tes que provoquen cues d’1 hora a Barcelona | MAPA
3
Es llegeix en minuts
Abel Cobos
Abel Cobos

Periodista

Especialista en cultura digital, tendències i oci.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

A la llunyania es divisa una cua que ni per renovar-se el passaport a l’agost. ¿El motiu que reuneix desenes de joves? No és la prevenda d’entrades per a la gira de Taylor Swift, sinó prendre la beguda de moda, els ‘bubble tea’ o ‘boba’, els tes dolços plens de ‘toppings’, barrejats en una base de fruita o llet, i la gràcia dels quals són les boles de tapioca que s’enfonsen al vas, com si fossin els Tories a les enquestes britàniques.

«Anar a l’altra punta de Barcelona per comprar un ‘bubble tea’ i a l’arribar veure que hi ha ‘una cua d’una hora’ és la meva passió», diu amb ironia la Cristina, adepta de la beguda des de fa anys i una de les afectades pel renaixement de la tendència, que ha provocat que les boles de tapioca estiguin més buscades que les de la grossa de Nadal. Locals com Bubbolitas Barcelona (Bonsuccés, 7) o Zenzoo (Bonsuccés, 6) són alguns dels que acullen les masses, i provoquen esperes en hora punta que farien empatitzar fins i tot els usuaris de Renfe.

/

Aquesta moda que no caduca, malgrat que porta més d’una dècada assentada a Barcelona, té els seus orígens en l’auge dels vuitanta del ‘kawaii’ (adorable, en japonès) i de productes amb temàtica mona (per exemple, ‘Hello Kitty’), inclòs el menjar. Així, gelats, pastissos i begudes asiàtics van començar a presentar una estètica infantil, acolorida i divertida. Aprofitant l’embranzida, a Taiwan, una botiga va crear aquests tes, que ràpidament van créixer en popularitat i van ser exportats a tot el continent i, posteriorment, a Occident, en concret, als ‘Chinatown’ de les grans ciutats, on van trobar un nou nínxol abans de convertir-se en ‘mainstream’ a finals dels 2000. 

No és estrany, per tant, que la zona amb més locals de ‘bubble tea’ a Barcelona sigui el Fort Pienc, conegut col·loquialment com el ‘Chinatown’ barceloní. «Ja tinc el meu favorit», diu Ainhoa amb un ‘bubble tea’ de Yicha (Tetuan, 32) a la mà. Després de viure a Taipei, s’ha recorregut tots els locals de te amb perles del barri per trobar un te ‘brown sugar’ que li recordés el que prenia al país asiàtic, lloc on va néixer la beguda. «Per fi l’he trobat», afirma amb satisfacció després del seu edulcorat viacrucis.  

Yicha, per descomptat, no és l’únic local de referència que s’amaga al Fort Pienc. Youcha(Alí Bei, 44), @ Bubble Tea (Tetuan, 10), Xsq tea (Roger de Flor, 84), QTea (passeig de Sant Joan, 44) i BoBa (Ribes, 33) són igual de transitats entre els fans d’aquestes begudes. Aquest últim, acabat d’inaugurar, també té gelats ‘kawaii’ i ‘wheel cake’, el primer local de Barcelona a oferir aquesta delícia asiàtica. 

Notícies relacionades

Una altra recomanació, aquesta, fora del barri: batejades com «el ‘bubble tea’ #1 de Nova York» per revistes i blogs de tendències, les begudes de la cadena CoCo Fresh Tea & Juice són, com diria Marta Sánchez, famoses internacionalment. I, per sort per als caçadors de tendències, també tenen seu a Barcelona, al número 329 de Consell de Cent. Això sí, amb un toc més recarregat i una multitud de ‘toppings’ disponibles, les seves begudes són més a l’americana i s’allunyen una mica de l’original asiàtic. 

A prop de Sagrada Família, un altre ‘hot spot’ dels ‘bubble tea’, Papi Tea (avinguda Gaudí, 52), molt fidel a la preparació asiàtica i amb una extensa carta de fruites tropicals. I, a unes quantes parades de metro, hi ha Buscaté (Pau Claris, 117), molt transitat entre els fans del ‘kpop’, perquè fan quedades de fans per celebrar aniversaris i, amb la consumició, regalen ‘marxandatge’ del que fa anys. Un pla rodó per als fans de la gastronomia asiàtica i no només per les boles de tapioca.