On Catalunya

romanços exprés

Ruta per trobar un amor d’estiu ‘last minute’ a Barcelona | MAPA

Volies viure un estiu de pel·lícula, però no t’imaginaves que el títol seria ‘El diario de Bridget Jones’. Encara hi ets a temps: d’aquest recorregut surts protagonitzant un anunci d’Estrella Damm.

Ruta per trobar un amor d’estiu ‘last minute’ a Barcelona | MAPA
3
Es llegeix en minuts
Abel Cobos
Abel Cobos

Periodista

Especialista en cultura digital, tendències i oci.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Allò de trobar un amor d’estiu és com els propòsits d’any nou. Arriba l’1 de gener i et repeteixes: «aquesta vegada sí que sí». Però no te n’has adonat i ja han passat tres mesos i l’únic que ha visitat el gimnàs ha sigut el teu compte bancari. El mateix amb aquest romanç d’estiu. Ja és setembre i la calor és l’única que t’ha desvetllat a les nits. Igual que el coet a la lluna, sembla que els teus dots amatoris no s’han enlairat.

Però, com les nits tropicals s’entossudeixen a demostrar-nos, encara queda molt estiu, així que encara hi ha temps per viure la teva fantasia d’anunci d’Estrella Damm. ¿Com? Amb una ruta intensiva per trobar l’amor. D’aquí, o surts amb parella o amb el guió de la pròxima entrega de Bridget Jones.

Per començar la ruta, canalitza la teva frustració amorosa enfilant-te per les parets. Literalment. Per viure un enamorament sobtat a Barcelona, sí o sí, toca provar l’escalada, el ‘hobby’ estrella de Tinder. Així comença la ruta, a Sharma Climbing (Marroc, 206). Amb 1.600 m2 escalables i 150 blocs, segur que trobes una cita a l’altura.

Següent parada: més esport. Baixa per la rambla de Prim fins a Play Now Barcelona (Litoral, 115), un híbrid esportiu amb més diversitat que les últimes pel·lícules de Marvel. Aquí hi ha des de ball i patinatge fins a skate, bàsquet i fins i tot ping-pong amb els peus. I, per descomptat, un gran ventall demogràfic que inclou tant joves tiktokers com pares i mares fit. Un públic amplíssim on trobar un idil·li ‘last minute’.

Continua per la platja i puja fins a Palo Alto Barcelona (Pellaires, 30-38), un espai de cultura polièdrica on hi ha tant exposicions i tallers com mercats ambulants (el Palo Alto Fest, celebrat el primer cap de setmana de cada mes). Perfecte per trencar el gel amb una baralla per veure qui s’emporta la peça a casa. ¿A qui no li agrada un enemies to lovers? 

Segueix per la Diagonal i continua fins al passeig de Sant Joan. Hi ha una bona tirada, però l’amor no és fàcil. ¿On provar sort quan arribis? Doncs a tot arreu. Restaurants, bars, cocteleries, ‘bruncheries’ i un llarg etcètera envaeixen la zona, que des de temps prepandèmics s’ha estat forjant com el nou ‘place to be’. Així que, tot i que sigui per estadística, el teu amor d’estiu deu estar per aquí.

¿T’autoidentifiques com a friqui? Doncs el teu amor d’estiu és més a baix: cap a Arc de Triomf, a Kaburi (Sant Joan, 11), on tenen zones habilitades per a jocs de taula i de rol. Perfecte per moure fitxa. Literalment i figuradament.

‘Speed dating’ i destrals

 ¿Encara no has trobat el teu objecte de devoció amorosa...? Pròxima parada: Hotel Indigo (Gran Via, 629), on BeDazzling organitza cada cap de setmana sessions de ‘speed dating’ dividides per franges d’edat. Això sí, abans d’anar a tirar la canya, practica tirant destrals a Barcelona Axe Throwing (Trafalgar, 8).

Però si tu ets més de romanticisme a l’antiga i prefereixes conèixer a través de mirades furtives en lloc d’utilitzant la interferència divina de Tinder, ‘speed dating’ o succedanis, ves directament a Joaquín Costa, el carrer on totes les ànimes noctàmbules van a prendre una copa. Recomanacions: clàssics com l’Olímpic Bar (25), el 33/45 (4) o, per la zona, El Pollo (Tigre, 31), el local on, segons la llegenda urbana, es divisa el ‘famoseig’ de Barcelona.

Notícies relacionades

Última oportunitat per trobar l’amor d’estiu: sales i discoteques. Amb un parell de copes, la vergonya per parlar amb desconeguts ja no et servirà d’excusa. ¿El millor lloc per sortir de nit? Molt a prop de Joaquín Costa hi ha el Paral·lel, amb Apolo (Nou de la Rambla, 113), Plataforma (Nou de la Rambla, 145) i Meteoro (passeig de Montjuïc, 72), entre d’altres.

En total, gairebé tres hores de ruta de punta a punta de la ciutat. Així que, si tot i això no trobes l’amor d’estiu, almenys en sortiràs amb un bon cos.