On Catalunya

la ruta del tonteig

On lligar sense Tinder a Barcelona

Comença l’època de bodes. Però la teva sembla més llunyana que una remuntada de Ciutadans. ¿Cansat de ser l’únic sense el seu +1? Deixa’t de ‘matches’ i surt al carrer. L’amor és allà fora.

On lligar sense Tinder a Barcelona

Ferran Nadeu

3
Es llegeix en minuts
Abel Cobos
Abel Cobos

Periodista

Especialista en cultura digital, tendències i oci.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El teu propòsit d’any nou va ser, una nit de cap d’any més, trobar l’amor. Però després de mesos lliscant a la dreta a Tinder, el teu pla per a un Sant Jordi aparellat va fer aigües. I no només per les pluges torrencials, sinó perquè és clar que la teva mitja taronja no t’està esperant a un ‘match’ de distància. Sí, és hora de sortir al carrer i buscar l’amor de forma activa. Aquesta és la ruta infal·lible per aconseguir el número de telèfon de la teva pròxima història romàntica.

El passeig comença al súper. Sí, fent la compra. Si alguna cosa ens ensenya Hollywood és que l’amor s’amaga fins i tot a la cantonada de la xarcuteria mentre compres mortadel·la. I ara que la mascareta no és obligatòria, ja no correràs el risc de fer-te miradetes per després endur-te un desengany al treure-se-la. ¿A quina súper pots anar-te’n a passejar? Ja que hi ets, ves als ultramarins sense plàstics, com Yes Future (Viladomat, 66), Granel (Entença, 191) o El Safareig (Santa Eugènia, 5). Així t’assegures que la teva pròxima cita també té consciència climàtica.

O prova en entorns culturals. Típic: xoqueu, et cau la carpeta i, mentre recolliu els papers, que les vostres mans es toquin. ¿El millor lloc on recrear aquest tòpic de pel·lícula ‘teen’? La Biblioteca de Catalunya (Hospital, 56), que no només té una arquitectura increïble, sinó que disposa d’El Jardí, bar de tapes ideals per començar l’idil·li prenent alguna cosa.

Un altre clàssic: els museus. Òbviament pots provar als principals centres expositius de la ciutat, com el MNAC, el CaixaForum o el CCCB. Però res millor que una petita galeria d’art on és impossible evitar el contacte visual per forçar el destí. Passa’t per l’ADN Galeria (Mallorca, 205): modesta, íntima i amb exposicions alternatives als circuits ‘mainstream’ per soltar-se mútuament el rotllo fins que us acabeu pillant.

La ruta cultural de l’amor continua en els projectes de barri i espais cooperatius i autogestionats. Per exemple, La Cinètika (Fabra i Puig, 28), un centre social feminista amb desenes d’activitats on conèixer gent amb els teus mateixos interessos. O Can Batlló (Constitució, 19), un espai molt similar autogestionat pels veïns. També hi ha l’Inusual Project (Paloma, 5), un centre amb música en viu, recitals, classes i cinefòrums al Raval

Si ets dels que prefereix acabar suant i panteixant en la primera cita, res millor que anar a conèixer la teva parella al gimnàs. Si com més cosins més endins, d’El Club de la Lucha (Casp, 147), centre especialitzat en arts marcials, n’hauria de sortir molt enamorament. I si el que busques és un amor que vagi com la seda, prova a lliscar entre les teles aèries a Onair (Pere IV, 99), Acrobatics School by Xevi & Eli (Sant Joan Bosco, 53) o Feeling Woman (Zamora, 68). 

Notícies relacionades

Un altre esport que, per descomptat, no pot fallar en una llista sobre l’amor és el preferit dels usuaris de Tinder: l’escalada. Llocs com Bloc District (Zamora, 96) i Sharma Climbing (Marroc, 206) prometen una experiència a l’altura. També el Club Excursionista de Gràcia (Mulet, 4) i el Centre Excursionista de Catalunya (Sant Pere Més Alt, 29) compten amb rocòdroms, a més d’excursions on conèixer altres ‘singles’ disposats a aventurar-se en l’amor.

I, per acabar, el lloc per excel·lència on fer-se miradetes fins que et passin l’Instagram: els bars. Segons alerten moderns i ‘influencers’, els ‘place to be’ ara mateix són El Pollo (Tigre, 31) i el Bar del Toro (Sant Vicenç, 13), que coincideixen en el nom d’animal i l’estètica de bar de tota la vida. Molt a prop, el carrer favorit per anar de bars: Joaquín Costa. Passa’t pel 33/45 (4), Olímpic (25) o Two Schmuks (52). I si busques un ambient una mica més LGTBI, el Candy Darling (Gran Via, 586). Prepara’t un bon ‘look’, passeja’t per aquesta ruta i el pròxim Sant Jordi no t’hauràs d’autoregalar una rosa.