On Catalunya

MODA CONFINADA

La quarantena 'fashion'

És el nou 'dress code' que marca el teletreball forçós: vestir-se a mitges. Tot el que no es veu per videotrucada és camp abonat de 'pijandall'. Un compte d'Instagram reuneix els estilismes domèstics amb què la gent treballa des de casa

zentauroepp53089801 combo moda coronavierus200410163449

zentauroepp53089801 combo moda coronavierus200410163449

3
Es llegeix en minuts
Ana Sánchez
Ana Sánchez

Periodista

ver +

Paquita Salas va ser una pionera. Ja fa temps que la musa dels Javis va descobrir «les bondats de treballar a casa». ¿L’avantatge més gran? «No he de vestir-me sencera», airejava a la seva sèrie de Netflix amb posat d’‘influencer’. Sota la taula, rere el seu ‘blazer’ revellit amb collar i mocador a joc, hi havia uns pantalons de pijama de cors i plantofes de diva en hores baixes. Una tendència visionària. Ara l’anomenen «quarantena fashion».

 

«Mantén un ‘look’ professional –incita una marca de vestits per Instagram– almenys de cintura en amunt. El model de la foto combina jaqueta, camisa i corbata amb calçotets a pèl. És el nou ‘dress code’ que marca el teletreball forçós. Tot el que no es veu per videotrucada és camp abonat de ‘pijandall’. El nou ‘business casual’. Arreglat-però-informal literal. «Negocis per dalt, festa per baix.» Així ho va resumir a Conan O’Brien la Sansa Stark de ‘Juego de tronos’ sense ni tan sols treure’s els pantalons del xandall. Una «estratègia» que incita a copiar fins i tot el ‘¡Hola!’. 

 

Pedro Almodóvar ho va confessar fa poc a Buenafuente en plena connexió de Late Motiv’: no només no anava vestit de cintura en avall, sinó que ni tan sols portava roba interior. I no era l’únic que estava sortint per la tele en actitud comando. Va acabar buidant el pap des d’una altra pantalleta fins i tot Bob Pop. L’estrella ‘youtuber’ Emma Chamberlain ja l’ha batejat com a «quarantine fashion». És la moda que s’imposa en quarantena: anar per la vida amb combinacions més extremes que Sergio Ramos.

 

Confirmen aquesta tendència les vendes ‘online’ de roba: augmenten les de samarretes, disminueixen les de pantalons. Això diuen les xifres amb què treballa Walmart, el gegant del ‘retail’ americà. La gent ja només es preocupa de vestir-se de cintura en amunt, asseguren. Una tendència que «continuarà evolucionant a mesura que la gent s’acostumi a aquest nou estil de vida», va declarar a Yahoo Finance Dan Bartlett, vicepresident executiu de l’imperi.

Qui no s’ho acabi de creure, pot xafardejar com es vesteix el veí sense fer servir prismàtics. Han obert una finestra indiscreta a Instagram: Working From Home Fits (@wfhfits). Aparador virtual dels estilismes que ha beneït el teletreball confinat.  

 

#WFHFits és l’etiqueta que ha suplantat en quarantena –paraula de ‘Vogue’‑ l’ubic #OOTD (Outfit Of The Day). Ai, aquells temps en què les ‘influenceres’ campaven en llibertat amb els seus «estilismes del dia». Darrere del nou compte hi ha tres editores de moda amb base a Londres i Nova York. En tres setmanes de quarantena han acumulat més de 22.000 seguidors i mig miler de posats domèstics.

 

Es veuen centenars d’‘influencers’ casolans traient pit i sabatilles d’estar per casa. Molt estilisme a mitges. Jaquetes combinades amb pantalons curts i xancletes amb mitjons. Camisa de seda + camisa de dormir. Algun ‘look’ confinat amb barret de cowboy rosa. Hi ha qui combina la seva roba amb el sofà, sens dubte el més coherent en aquests temps casolans. També hi ha qui posa entre les plantes del saló: nova modalitat de ‘selfie’ que han batejat com a #domestichiking (escalada domèstica).

 

S’expandeixen a l’estil plaga apocalíptica pijames de quadres, barnussos, dessuadores amb caputxa, fins i tot estampats tigrats a joc amb la docusèrie de moda, ‘Tiger King’. 

 

Notícies relacionades

Però també hi ha molt ‘outfit’ de passarel·la de passadís que deixaria muda Carmen Lomana. «L’elegància –insisteixen les ideòlogues del compte a peu de fotos– no s’acaba fora dels paràmetres del Facetime». Hi ha molta «roba interior amb potencial exterior», que diuen aquí. Vestits de disseny que combinen amb Crocs. Bates de Missoni, jerseis de Stefan Cooke. Logos de Guggi i Channel, aires de Prada i Dior. «No hi ha res al món –prometen– que no combini amb unes plantofes».