On Catalunya

QUÈ FER A CASA

Més de 100 maneres de matar el temps durant la quarantena

El compte d'Instagram @yoencasita recull desenes de recomanacions per a tots els públics. Des de trobar monedes als coixins del sofà fins a enemistar la família en una partida de Monopoly

zentauroepp52775230 confinamiento200313171042

zentauroepp52775230 confinamiento200313171042

1
Es llegeix en minuts
Abel Cobos

Mentre el coronavirus es propagava amb més rapidesa que una conga en un casament, semblava que no tothom es prenia les alertes seriosament. No eren pocs els tuitaires que denunciaven que els bars s’havien emplenat i que les discoteques seguien plenes punxant temes. Per això van néixer les etiquetes #JoEmQuedoACasa#QuedatACasa#NoSurtis i similars, apel·lant a la responsabilitat comuna: lluitem junts contra el coronavirus.

S’acosten moltes hores de quedar-se tancats, cosa que es tradueix en temps per dedicar-nos als nostres ‘hobbies’. Però... ¿que per culpa de l’explotació laboral i els horaris impossibles no en teniu cap? Terrible. No us preocupeu, per això mateix ha nascut el compte d’Instagram @yoencasita, que proposa desenes de propostes per dinamitzar els dies de quarantena.

«Esbrina d’un cop quants metres té el teu pis»

«Fes-te un canvi de look; si queda malament ningú ho veurà», «torna a mirar Aquí no hay quien viva », «pren-te unes canyes per Skype amb els teus amics», «aprèn-te el rap de Nicki Minaj a Tusa», «comença a llegir aquell llibre que vas comprar fa un any i que encara no has obert», «juga al Monopoly i enemista tota la família», «endreça els ‘tuppers’ que encara no li has tornat a la teva mare» o fins i tot «esbrina d’un cop quants cops té el teu pis» És a dir: si t’avorreixes és perquè et dona la gana.

Notícies relacionades

El compte, iniciativa de la web Coolturize, no té ni 24 hores de vida i ja ha superat els 170.000 seguidors (probablement ja en siguin molts més quan llegiu això). Ni el coronavirus ha assolit tals quotes de viralitat. La missió del perfil és posar una mica d’humor a la quarantena i, a més, recordar que a casa es poden fer moltes coses, així, aquells que envaïen fa tres dies els bars es quedaran sense excuses per baixar al carrer.

El missatge que s’amaga darrere de l’etiqueta #JoEmQuedoACasa és, en resum, que toca estar-se a casa. Tot i que no ens agradi. Tot i que hàgim de passar el temps buscant monedes entre coixins del sofà. I que, si no ho fan per ells, que almenys ho facin per evitar exposar a qualsevol mena de risc als grans. Cuidar-se és també cuidar els altres.