en família

Family Day, famílies 'tech'

L'Antiga Fàbrica Damm acull aquesta jornada de tallers, conferències i 'food trucks' que inocularà el virus de la curiositat per la tecnologia

Eva Melús

Family Day, famílies 'tech'

El Mobile World es va cancel·lar, però la Mobile Week ha desplegat una oferta de més de 150 activitats per difondre la ciència i la tecnologia entre la ciutadania a 15 ciutats de tot Catalunya i al llarg de tota la setmana. El final de festa serà el Family Day, una jornada pensada per a públic menut i per als seus familiars. El programa inclou quatre conferències i 11 tallers per iniciar-se en la música electrònica, experimentar amb la realitat augmentada o construir un robot que pinta. 

Els Pioneer Dj Kids, el grup de petits i joves ‘dj’ sorgit de l’escola Professional Dj Kids, punxaran música per a totes les edats a la Sala Welcome, des de les 11 del matí fins a la 5 de la tarda. Els nois també seran els encarregats d’impartir el taller ‘Dj per un dia’. Hi haurà dos torns, a les 11.15 i a les 12.15 hores. 

Family Day

Antiga Fàbrica Damm (Rosselló, 515) 
Horari: diumenge, 1 de març, d’11.00 a 17.00 hores 
Preu: gratis

El Family Day també ha previst diverses activitats per jugar amb la realitat augmentada. D’una banda, un ‘photocall’ que estarà disponible durant tota la jornada i que permetrà una conversa amb personatges del futur. Per una altra, un taller que convidarà a dissenyar un món millor; durarà 20 minuts i s’anirà succeint en torns de 20 minuts. 

Art i tecnologia van de la mà en el programa, com en el taller per construir un robot pintor. Els participants, en principi de més de 6 anys, tindran 40 minuts per crear una màquina utilitzant mecanismes electrònics, vasos, adhesius i retoladors. Al final de cada torn, tots els robots s’uniran per crear una obra abstracta en comunitat. 

Un altre dels tallers convida a maquillar-se la cara com un robot. Obert durant tot el dia i pensat per a totes les edats, és un punt pel qual cal passar en un moment o altre de la jornada per ambientar-se i posar-se en situació. Més o menys, com el taller de creació de clauers amb materials tecnològics reciclats. Un record molt més ‘tech’ que el típic imant de nevera. ¡On va a parar! 

Esperit artístic

Hi ha altres propostes que desborden esperit artístic. Tan bonica com simple és la instal·lació per dibuixar sobre sorra per il·luminar després la creació final o la invitació a dibuixar amb colors fluorescents enmig de la foscor. També, la de creació de postals futuristes amb leds que s’il·luminen i altres materials. Del color a l’escultura, el taller ‘Mil connexions’ juga amb la física i planteja el repte de crear estructures que experimenten amb el pes, l’equilibri i la forma. 

Portant al límit la màxima que diu que no hi ha temes complicats, sinó mal explicats, el Family Day pretén introduir els conceptes bàsics d’educació financera a nens de 4 a 9 anys amb un conte, ‘La bici de la Lola’. Hi haurà dos torns, de 12.00 a 13.00 hores i de 16.00 a 17.00 hores. 

Conferències per a adults 

Pensant especialment en adults que eduquen i senten curiositat sobre com bregar amb la tecnologia, el programa oferirà quatre conferències amb experts entre les 12.30 i les 14.30 hores: ’Una vida cibersaludable’ oferirà claus per prevenir l’addicció a les pantalles; ‘Internet, ¿amic o enemic?’ posarà el focus en els riscos i oportunitats del món digitalitzat en el qual viuen els adolescents, ‘Aprendre amb la tecnologia’, en canvi, se centrarà en les oportunitats, i ‘Educar i protegir’ abordarà temes com la seguretat i la privacitat dels menors en l’entorn d’internet. 
 

Temes: En família