On Catalunya

en família

Family Day, famílies 'tech'

L'Antiga Fàbrica Damm acull aquesta jornada de tallers, conferències i 'food trucks' que inocularà el virus de la curiositat per la tecnologia

family-day

family-day

3
Es llegeix en minuts
Eva Melús

El Mobile World es va cancel·lar, però la Mobile Week ha desplegat una oferta de més de 150 activitats per difondre la ciència i la tecnologia entre la ciutadania a 15 ciutats de tot Catalunya i al llarg de tota la setmana. El final de festa serà el Family Day, una jornada pensada per a públic menut i per als seus familiars. El programa inclou quatre conferències i 11 tallers per iniciar-se en la música electrònica, experimentar amb la realitat augmentada o construir un robot que pinta. 

Els Pioneer Dj Kids, el grup de petits i joves ‘dj’ sorgit de l’escola Professional Dj Kids, punxaran música per a totes les edats a la Sala Welcome, des de les 11 del matí fins a la 5 de la tarda. Els nois també seran els encarregats d’impartir el taller ‘Dj per un dia’. Hi haurà dos torns, a les 11.15 i a les 12.15 hores. 

Family Day

Antiga Fàbrica Damm (Rosselló, 515) Horari: diumenge, 1 de març, d’11.00 a 17.00 hores Preu: gratis

El Family Day també ha previst diverses activitats per jugar amb la realitat augmentada. D’una banda, un ‘photocall’ que estarà disponible durant tota la jornada i que permetrà una conversa amb personatges del futur. Per una altra, un taller que convidarà a dissenyar un món millor; durarà 20 minuts i s’anirà succeint en torns de 20 minuts. 

Art i tecnologia van de la mà en el programa, com en el taller per construir un robot pintor. Els participants, en principi de més de 6 anys, tindran 40 minuts per crear una màquina utilitzant mecanismes electrònics, vasos, adhesius i retoladors. Al final de cada torn, tots els robots s’uniran per crear una obra abstracta en comunitat. 

Un altre dels tallers convida a maquillar-se la cara com un robot. Obert durant tot el dia i pensat per a totes les edats, és un punt pel qual cal passar en un moment o altre de la jornada per ambientar-se i posar-se en situació. Més o menys, com el taller de creació de clauers amb materials tecnològics reciclats. Un record molt més ‘tech’ que el típic imant de nevera. ¡On va a parar! 

Esperit artístic

Hi ha altres propostes que desborden esperit artístic. Tan bonica com simple és la instal·lació per dibuixar sobre sorra per il·luminar després la creació final o la invitació a dibuixar amb colors fluorescents enmig de la foscor. També, la de creació de postals futuristes amb leds que s’il·luminen i altres materials. Del color a l’escultura, el taller ‘Mil connexions’ juga amb la física i planteja el repte de crear estructures que experimenten amb el pes, l’equilibri i la forma. 

Portant al límit la màxima que diu que no hi ha temes complicats, sinó mal explicats, el Family Day pretén introduir els conceptes bàsics d’educació financera a nens de 4 a 9 anys amb un conte, ‘La bici de la Lola’. Hi haurà dos torns, de 12.00 a 13.00 hores i de 16.00 a 17.00 hores. 

Conferències per a adults 

Notícies relacionades

Pensant especialment en adults que eduquen i senten curiositat sobre com bregar amb la tecnologia, el programa oferirà quatre conferències amb experts entre les 12.30 i les 14.30 hores: ’Una vida cibersaludable’ oferirà claus per prevenir l’addicció a les pantalles; ‘Internet, ¿amic o enemic?’ posarà el focus en els riscos i oportunitats del món digitalitzat en el qual viuen els adolescents, ‘Aprendre amb la tecnologia’, en canvi, se centrarà en les oportunitats, i ‘Educar i protegir’ abordarà temes com la seguretat i la privacitat dels menors en l’entorn d’internet. 

 

Temes:

En família