On Catalunya

CIUTAT ON

Plans a Barcelona a 1 euro

Que la teva capacitat adquisitiva s'hagi esllanguit més que la cabellera de John Travolta en l'última dècada no és excusa per no sortir de casa. A continuació, tot a 100 (cèntims)

zentauroepp51509077 on200103173826

zentauroepp51509077 on200103173826

4
Es llegeix en minuts
Abel Cobos
Abel Cobos

Periodista

Especialista en cultura digital, tendències i oci.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Barcelona és una ciutat cada vegada més cara per a aquells que tenen menys diners a la cartera que la guardiola de les pensions. Si després de les vacances t’has gastat de tot menys l’ànim i vols continuar fent plans, no has de resignar-te a esperar que et toqui un val d’experiències a la tómbola del teu barri. Tot i que sembli que no, encara queden molts racons disposats a oferir-te entreteniment a l’estil de tot a 100 (cèntims) amb plans amb un preu que no supera l’euro.

1. Renova el teu armari

El gener és sinònim de rebaixes. Però si un bolso que amb un 40% de descompte et surt a 20 € et continua semblant cara, és perquè estàs fet per als mercats ambulants. Més barat, menys hordes de clients envaint cada centímetre del teu espai personal i tot de segona mà per reduir el teu impacte mediambiental. Un ‘win-win’. Two Market organitza un nou mercat ambulant de tot a 1 €. La pròxima edició serà aquest diumenge, 5 de gener, a l’Ovella Negra del Poblenou (Zamora, 78). L’entrada costa 1 €, igual que tots els productes exposats. 


2. Pren-te una canya

Segur que si et diem «cerveses a 1 €» et passa pel cap el típic bar Manolo regentat per asiàtics del teu barri perifèric. Però, tot i que aquests bars ja s’han convertit en tota una institució, n’hi ha alguns altres que venen canyetes al mateix preu en un espai una mica menys cutre. Al 197 de la travessera de Gràcia hi ha les canyes del Bar Pietro, probablement el local més emblemàtic que conserva l’art de fer una cervesa ben fresca sense gastar-te més d’1 €.


3. Promou la cultura

Si mai et demanen una segona cita i en els últims mesos el més a prop que has estat de provar el cos d’algú ha sigut a l’eucaristia, és, probablement, perquè portes tan ajustat el cinturó que només et pots permetre anar amb les teves cites de Tinder a passejar per la Ciutadella. Però aquesta deixadesa té remei, perquè Barcelona ofereix un catàleg cultural increïblement barat. Per exemple, els museus i sales (com el CCCB, la Fundació Mapfre o el CaixaForum, entre d’altres) venen entrades a preus reduïts ensenyant el carnet de la biblioteca pública (que, per cert, ¡és gratis!).

EL+

Passa-t’ho bé gastant-te menys que ‘Cats’ en efectes especials.

Però si només disposes d’1 €, fes-te soci del Freedonia (Lleialtat, 6). Aquesta associació del Raval proposa l’art, el cine, la música i, en general, la cultura, com a eix vertebrador de l’entramat social del barri. Per això, organitza des de concerts, mercats ambulants i cinefòrums fins a karaokes cutres (el famós KaraCoque, les llistes de reproducció del qual farien les delícies a l’Spotify de Paco Clavel) perquè tots els socis puguin disfrutar de cultura a un preu irrisori mentre ajuden un dels barris més degradats del centre barceloní.


4. Dona’t un plaer mexicà

Si res impedeix als turistes de la Rambla comprar-se un barret mexicà i creure que estan vivint una experiència barcelonina, res t’impedeix a tu convertir el fet de menjar-se un taco cada dilluns en una tradició més autòctona que Sant Jordi. Ho podràs fer possible gràcies als ¡LunEuro! de la cadena Tacos Tacos (Tapioles, 9, i Tamarit, 85), que ofereixen aquesta delícia mexicana per tan sols 1 € la unitat. No és la seva única promoció: els dimecres hi ha el ¡Miercoloko!, amb tacos a 1,50 €, amb les canyes i els xupitos de tequila a 1 €, per si necessites una beguda per acompanyar.


5. Surt de festa

Notícies relacionades

Anar a una discoteca en cap de setmana suposa gastar-se més de 15 € o, directament, acabar en un antre horrible on no hi ha ningú i on punxen hits del Caribe Mix 2000. Però hi ha alternatives per no acabar en un local de cançons de casament i conservar una mica de dignitat. Per exemple, el bar del Sidecar, d’entrada gratuïta, on només et gastaràs o la teva consumició o l’euro del guarda-roba. La mateixa oferta és la de Churros con chocolate, la festa dels diumenges de la sala Apolo. Entrada gratuïta fins a les 2.00 del matí (obre portes a les 16.00 hores), i la festa s’allarga fins que surti el sol, ideal si l’endemà no treballes (o no t’importa empalmar).


6. Visita el bar de tot a 1 €

«Típic bar per emborratxar-te i que et surti barat. Si el que et va és el reggaeton 24/7, els llums de fira i gastar poquíssim en cervesa i alcohol, aquest és el teu bar». Així és com un usuari de Tripadvisor defineix el Tot 1 Euro (Aribau, 15), en una crítica que per a alguns serà demolidora i, per a d’altres, la descripció de la seva nova meca de prefesta. Xupitos i cerveses per 1 €, altres begudes per 3 €, uns preus irrisoris comparats amb la resta d’oferta del centre de la ciutat. Però en aquest local no tot és emborratxar-te. Si l’edat t’ho permet i arribes de festa fins a les sis del matí, el seu horari d’obertura, podràs acabar la nit fent un cafè, una pasta o un entrepà per 1 €. En total, per 3 € pots tenir un esmorzar complet perquè no et dolgui gastar-te’n 10 en una copa, el preu estàndard de totes les discoteques de Barcelona. 

Temes:

Ciutat on