ON / OFF

5 coses que no us podeu perdre aquesta setmana a Barcelona

El millor: el nou acte del col·lectiu Lapsus i el concert de Yamila. El pitjor: Jack Peñate fa música de fons

Juan Manuel Freire

5 coses que no us podeu perdre aquesta setmana a Barcelona

ON

Dones que fan electrònica

El col·lectiu Lapsus diu adeu a l’any i, de moment, als seus esdeveniments musicals amb la jornada ‘A sonic womb’. Eminentment femenina, comptarà amb la mestra dels ‘sintes’ Suzanne Ciani (foto; en directe i xerrant amb Philip Sherburne), Eva GeistBorusiade i Troya Modet. Dissabte, dia 14, des de les 19.30 hores, al Teatre del CCCB (Montalegre, 5) i la sala LAUT (Vilà i Vilà, 61).


La inquietud feta còmic

Després de la revelació (o confirmació en format llarg) d’‘Encuentros cercanos’, la historietista Anabel Colazo torna amb ‘No mires atrás’, una altra obra de traç enganyosament naïf i ambigüitat permanent. Canvia els ovnis per les ‘creepypastas’, aquestes històries de terror impulsades i desenvolupades a través de la xarxa.


Yamila, exploradora a descobrir

Un dels discos nacionals més sorprenents de l’any ha sigut ‘Iras fajro’, aventura ambient, pop i neoclàssica de l’artista sonora madrilenya Yamila. Dijous, dia 19, el seu material somiejador sonarà en viu a Sidecar (plaça Reial, 7). També hi actua Nara Is Neus, productora electrònica de Sabadell.


Cançoner reivindicable

Entre els nominats al Premi Ruido a millor àlbum nacional d’aquest any, concedit per Periodistes Associats Musicals, no apareix, misteriosament, ‘A plan for us’, segon disc d’Intana, el projecte pop-folk liderat per Núria Moliner. La seva llum i positivitat il·luminaran Heliogàbal (Ramón i Cajal, 80) divendres, dia 13, a les 21.00 hores.


El futur és aquesta nit

L’explorador electrònic Max Cooper, inquiet productor que es pot escoltar un dia en una exposició d’art i l’endemà en un club de matinada, visita The Loft (Razzmatazz Clubs –Almogàvers, 122–) aquest dissabte, dia 14, per oferir un dels seus immersius directes. El seu últim àlbum és el sublim ‘Yearning for the infinite’.


OFF

Jack Peñate, música de fons

Massa pop actual concebut per no molestar, per servir d’agradable fons en cafeteries i ‘coworkings’. Amb el seu nou disc, ‘After you’, primer en una dècada, Jack Peñate es converteix en exemple immillorable d’aquesta tendència higiènica. El preferíem quan era més punky, en l’època de ‘Spit at stars’.