DESAFIAMENT FUTBOLER

'Messi10 challenge': imagina que ets un crac per un dia

Si t'has cansat de reptes mundanals, ¿per què no intentes emular Leo Messi? En aquest desafiament hauràs de donar-ho tot per superar tres proves. ¡Escalfa, que surts!

Eduardo Naya

'Messi10 challenge': imagina que ets un crac per un dia

No et confonguis, el primer repte del Messi10 challenge no és trobar la manera d’accedir al Miniestadi del Barça des de l’enorme recinte que envolta el Camp Nou. Tan sols has de seguir les marques del terra per arribar al teu destí, així que de moment no esperis que se’t compliquin massa les coses.

¿I quin millor destí que el de ser Leo Messi per un dia? Precisament d’això va el desafiament que et plantegen a l’envelat ubicat a l’interior del Mini. L’objectiu és superar tres proves com si fossis el crac argentí per coronar-te com a guanyador de la temporada d’estiu. ¿El premi? Assistir a l’estrena mundial de Messi10, el nou espectacle del Cirque du Soleil que arribarà a Barcelona a l’octubre. Però, eh, no t’emocionis massa, que tot just arribar t’has de posar a la cua.

‘Messi10 challenge’

Miniestadi FCB
Horari: de dilluns a diumenge, cada mitja hora entre les 10.00 i 14.30 (fins al 15 d’agost)
Preu 62 € 

A cada participant li donen un braçalet identificatiu abans de passar el vídeo de Messi donant la benvinguda i desitjant sort als presents. Gràcies, Leo, alguns la necessiten de veritat. I, dit això, es procedeix a la següent sala, on... Et posen un altre vídeo. En aquest, uns investigadors intenten trobar una explicació científica a la genialitat del 10 del Barça. El secret està en el recolzament que rep de l’afició i l’amor pel joc. No està de més sol·licitar una mica del primer.

La primera prova examina els teus coneixements sobre Messi. / SERGI CONESA 

A la tercera sala hi ha una altra pantalla, uns seients i uns cascos. Amb tant vídeo t’esperes que això sigui la filmoteca de Messi, però, no, ara toca la primera prova. Has de respondre 10 preguntes tipus test sobre la vida i obra de la pulga. Per als que coneixen fil per randa la seva trajectòria, treure-hi una bona puntuació és un joc de nens. Per als que no, doncs res, que haguessin estudiat . Suspenguis o aprovis, a partir d’aquí ve la part bona.

Sona el xiulet d’un dels entrenadors que t’introdueixen en el següent espai. Ja t’adones de l’ambient esportiu. Escalfa, que surts. Els jocs d’habilitat són tres: un xut de falta, una sotana a un maniquí i una rematada de cap. Fàcil, senzill i per a tota la família. Abans de cada prova, passen el teu braçalet per una pantalla (que registra la teva puntuació) i de seguida se’t marca amb uns llums la posició de la pilota per al xut. Tot molt tecno, com si Tony Stark els hagués ajudat.

“No et preocupis, no ha estat gens malament”, t’animen els simpàtics coaches quan el teu xut de falta és més semblant al del teu avi de 90 anys que al de Messi. De veritat, no passa res si no se’t dona bé. No hi haurà cap VAR que et posi en evidència davant dels altres. Potser ho passes una mica malament quan t’esperes que un xavalet que ni tan sols arriba als 10 anys s’emporti un cop de pilota al rematar de cap i descobreixes que et dona mil voltes.

El gran desafiament 

Si a hores d’ara no has mostrat els teus dots futbolístics, és poc probable que ho puguis fer amb l’última prova. “Al robokeeper tan sols ha sigut capaç de vèncer-lo el mateix Messi”, t’adverteixen. I, no, ningú aconsegueix esquivar el porter autòmat. Se’t puntua en funció de com de prop has estat de marcar, però el resultat sempre és el mateix: Home, 0 - Màquina, 2.

Marcar al 'robokeeper' és tasca impossible. / Sergi Conesa

Al final, si la teva puntuació ascendeix a 3.000 punts, te’n pots anar a casa ben content. Si t’has quedat al voltant de 700 punts..., potser et convenen un parell d’entrenaments. En tot cas, l’experiència és garantia de mitja hora de diversió futbolera que pots disfrutar en solitari o amb dos acompanyants. No tinguis vergonya i Just do it