On Catalunya

FER ARRELS

El pinsap solitari de les Llars Mundet

L'espècie és característica de les serres plujoses de Cadis i Màlaga

amadridejos47716262 onbarcelona  arbol onbarcelona pinsapo llars mundet barcelon190424013807

amadridejos47716262 onbarcelona arbol onbarcelona pinsapo llars mundet barcelon190424013807

1
Es llegeix en minuts
Antonio Madridejos
Antonio Madridejos

Periodista

ver +

L’existència a Barcelona d’un pinsap, un avet característic de les abruptes i plujoses serres de Cadis i Màlaga, és una sorpresa inesperada que només s’entén al visitar el seu emplaçament: sobreviu en un jardí a resguard del sol, amb el terra sense asfaltar, al costat d’un estany que sens dubte li aporta aigua i sense altres arbres que li facin competència (només un magnolier). El singular pinsap es troba concretament darrere de l’església de les Llars Mundet, en un espai poc transitat pròxim al parc de Collserola, al barri de Montbau.

“Si no fos per aquest ambient, un pinsap aquí no aguantaria”, comenta sàviament un treballador de la Diputació de Barcelona. L’arbre, de fet, mostra un aspecte cònic esplèndid i té nombrosos fruits en les seves branques. Es tracta d’un exemplar encara jove amb un perímetre de tronc d’1,90 m i uns 18 m d’altura. 

Abies pinsapo

NOM EN CATALÀ: pinsapNOM EN ESPANYOL: pinsapo ORIGEN: serres de Màlaga i Cadis i zones muntanyoses del nord del Marroc   ANTIGUITAT: cap el 1957 LLOC: Barcelona. Llars Mundet. Darrere de l’església, al costat d’un estany

Temes:

Fer arrels