On Catalunya

FER ARRELS

Washingtònies de la plaça del Doctor Letamendi

Les inacabables palmeres són de les més altes de Barcelona

ficha-ob-washingtonia-plaza-letamendi-barcelona-1

ficha-ob-washingtonia-plaza-letamendi-barcelona-1

1
Es llegeix en minuts
Antonio Madridejos
Antonio Madridejos

Periodista

ver +

Les esveltíssimes palmeres de la seccionada plaça del Doctor Letamendi, dues a cada costat, representen, com diu l’Ajuntament de Barcelona, "una prominent i popular nota paisatgística en la geometria de l’Eixample". Per un motiu que desconec, els exemplars, herència del primer enjardinament de la plaça, emprès a finals del segle XIX, han crescut de forma descomunal fins a convertir-se en (possiblement) les més altes de la ciutat. Arriben a uns 26 metres, segons un mesurament amb altímetre làser, i tenen un perímetre de tronc d’1,90.

Les quatre palmeres són concretament washingtònies mexicanes, espècie molt comuna a Barcelona que, malgrat el que pot deduir-se del seu nom científic ('W. robusta'), es distingeix del seu parent de Califòrnia ('W. filifera'), també freqüent, pel seu tronc més fi. Els exemplars de Letamendi tenen la copa una mica clara, però la seva salut és bona en línies generals.

Washingtonia robusta

NOM: Washingtònia mexicana, palmera de ventall mexicanaORIGEN: Península de Baixa Califòrnia (Mèxic)ANTIGUITAT: Cap el 1893LLOC: Barcelona. Plaça del Doctor Letamendi

Temes:

Fer arrels