On Catalunya

ON / OFF

5 coses que no et pots perdre aquesta setmana a Barcelona

El millor: Cigarettes After Sex aterren al Primavera Sound i el festival Revela't que reivindica la fotografia analògica

1
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

ON

Grup per descobrir

Entre els aperitius en sala del Primavera Sound, destaca la banda novaiorquesa Cigarettes After Sex, l’equip de pop melancòlic i flotant que lidera Greg Gonzalez. Convé no perdre-se’ls dimarts, dia 30, a La [2]. També actuen Les Sueques i Let's Eat Grandma


Finestres obertes a la realitat

Aquest cap de setmana acaba la cuidada edició del 20è aniversari de DocsBarcelona. Divendres, dia 26, a les 22.30, es pot caçar a Aribau Club Last men in Aleppo, aplaudit documental sobre la guerra civil a Síria i, per ser precisos, dos membres sirians dels ­Cascos Blancs.


Abans pretenciós que senzill

En el seu recomanable assaig ­'Pretensiosidad (por qué es importante)' (Alpha Decay), Dan Fox, coeditor de la revista d’art frieze, defensa la diferència i les aspiracions particulars davant l’exaltació del que és presumptament autèntic. ¿Què seria la cultura sense ­pretensiositat?


La imperfecció ideal

Els filtres d’Instagram són molt 2013. El que s’ha de reivindicar és la fotografia analògica de tota la vida, amb els seus feliços accidents i la seva textura càlida. festival Revela't ho farà fins diumenge a Vilassar de Dalt (el gruix de les expos es concentra a Cal Garbat).


Veterans en moviment

¿Es pot estar 28 anys en la música i no sonar ­automàtic, sinó inquiet, inspirat? Es pot, sí. La prova està a 'Different days', nou disc dels veterans del pop britànic The Charlatans, amb convidats com Johnny Marr (ex-The Smiths), Paul Weller i Stephen Morris de New Order.  


OFF

Notícies relacionades

Cantant amb el difunt

La dubtosa tradició dels discos de duets-amb-artistes-ja-morts es prolonga amb The king & I, el disc de Faith Evans amb el seu difunt marit, el raper Notorious BIG, assassinat fa dues dècades. Per molt cuidat que estigui, un projecte així sempre fa pudor se ­socarrim.