Inicia sessió

Inicia sessió amb el teu compte d'El Periódico

He oblidat la contrasenya Política de privacitat

Si encara no ets usuari, Registrat

ON / OFF

5 coses que no et pots perdre aquesta setmana a Barcelona

El millor: Cigarettes After Sex aterren al Primavera Sound i el festival Revela't que reivindica la fotografia analògica

Juan Manuel Freire

ON

Grup per descobrir

Entre els aperitius en sala del Primavera Sound, destaca la banda novaiorquesa Cigarettes After Sex, l’equip de pop melancòlic i flotant que lidera Greg Gonzalez. Convé no perdre-se’ls dimarts, dia 30, a La [2]. També actuen Les Sueques i Let's Eat Grandma


Finestres obertes a la realitat

Aquest cap de setmana acaba la cuidada edició del 20è aniversari de DocsBarcelona. Divendres, dia 26, a les 22.30, es pot caçar a Aribau Club Last men in Aleppo, aplaudit documental sobre la guerra civil a Síria i, per ser precisos, dos membres sirians dels ­Cascos Blancs.


Abans pretenciós que senzill

En el seu recomanable assaig ­'Pretensiosidad (por qué es importante)' (Alpha Decay), Dan Fox, coeditor de la revista d’art frieze, defensa la diferència i les aspiracions particulars davant l’exaltació del que és presumptament autèntic. ¿Què seria la cultura sense ­pretensiositat?


La imperfecció ideal

Els filtres d’Instagram són molt 2013. El que s’ha de reivindicar és la fotografia analògica de tota la vida, amb els seus feliços accidents i la seva textura càlida. festival Revela't ho farà fins diumenge a Vilassar de Dalt (el gruix de les expos es concentra a Cal Garbat).


Veterans en moviment

¿Es pot estar 28 anys en la música i no sonar ­automàtic, sinó inquiet, inspirat? Es pot, sí. La prova està a 'Different days', nou disc dels veterans del pop britànic The Charlatans, amb convidats com Johnny Marr (ex-The Smiths), Paul Weller i Stephen Morris de New Order.  


OFF

Cantant amb el difunt

La dubtosa tradició dels discos de duets-amb-artistes-ja-morts es prolonga amb The king & I, el disc de Faith Evans amb el seu difunt marit, el raper Notorious BIG, assassinat fa dues dècades. Per molt cuidat que estigui, un projecte així sempre fa pudor se ­socarrim.