On Catalunya

en família

Dies sense col·le: ¿què faig amb el nen?

Ho sabem: comença el calvari. Dues setmanes llargues de criatures sobreexcitades. Aquí teniu unes quantes idees perquè alliberin adrenalina

zentauroepp36558061 l hospitalet de llobregat 08 12 2016 sociedad barcelona ambi161222171414

zentauroepp36558061 l hospitalet de llobregat 08 12 2016 sociedad barcelona ambi161222171414 / RICARD CUGAT

2
Es llegeix en minuts
Imma Muñoz

Les 24 hores del dia es poden fer eternes si els nostres fills ens desperten a les vuit amb un «¡M’avorreixoooooo!» que fa bo l’«avui anem fatal» amb què ens crida a sometent el cap. Així que millor que els traguem nosaltres del llit a ells amb un munt de propostes que els deixaran planxant l’orella a les vuit del vespre. Que nosaltres també volem vacances.

1. DESPERTAR-SE AL MUSEU.

Les primeres hores del dia, amb els sentits afinats pel descans, són les millors per aprendre. Així que ¿comencem la jornada en un museu? Si voleu art, les fundacions Tàpies i Miró i el Macba tenen programació nadalenca. Si el que us agrada és la ciència, Museu Blau. Us seduirà ja des de la porta, amb l’arquitectura de Herzog&deMeuron i l’esquelet de balena que dóna la benvinguda.

2. SESSIÓ DE PATINATGE. 

Després de la calma (relativa) del museu, els nens voldran acció. Aprofita que aquests dies hi ha diverses pistes de gel instal·lades a la ciutat i els seus voltants, com les de Pedralbes Centre (horaris i preus a www.pedralbescentre.com) i la Maquinista (www.lamaquinista.com), a l’aire lliure, i la de Bargelona, que torna a canviar la plaça de Catalunya per La Farga de l’Hospitalet (www.bargelona.cat).

3. DESPLEGAMENT DE TRADICIONS. 

La llista és interminable: mercats nadalencs, pessebres vivents, tions, pastorets, l’Home dels Nassos (el dia 31, a les 11.30, a Sants)... Els Reis estaran al Poble Espanyol des del 23 de desembre fins al 5 de gener, i a la Fabra i Coats es podrà comprovar, entre el 28 de desembre i el 4 de gener, quan es pongui el sol, com fabriquen i emmagatzemen joguines.

4. ANAR A UN ESPECTACLE.

L’oferta de cine i teatre aquests dies, sobretot musical, és enorme. En cartell hi ha 'Geronimo Stilton' (Teatre Condal), 'El Petit Príncep' (Barts), 'Opera Kids' (Teatre Borràs), 'Oliver Twist' (Teatre Gaudí)... ¿Us atreviu amb la dansa? El 26 de desembre s’estrena al Mercat de les Flors 'Back Àbac', una proposta per a tota la família d’Àngels Margarit i la companyia Mudances amb els números, l’infinit i Bach com a eixos.

5. ATRACCIONS DE FIRA. 

Notícies relacionades

Cavallets, circuits de cotxes, cadenes, pops i olles boges, matalassos... Qualsevol solar és bo per plantar-hi una minifira en aquestes dates. A 3 € la fitxa, surt per una picossada, així que val la pena agafar el metro i desplaçar-se fins a Cornellà, on la Fira Infantil, que obre avui amb una àmplia oferta d’activitats i atraccions, té preus molt populars: una unitat familiar amb un fill d’entre 2 i 12 anys paga 7 € per dia; amb dos, 12, i amb 3, 15.

6. ¡A BERENAR! 

I després de tant tràfec, s’hauran de recuperar forces. Us proposem dos temples dels xurros amb xocolata: La nena, a Gràcia, o la Xurreria Sant Andreu, al cor d’aquest barri.

Temes:

En família