House of Candy, el paradís temàtic de les llaminadures a BCN

La família Vives, creadora també de White Rabbit-The Off Museum, obre avui a la Gran Via una espectacular experiència immersiva amb què esperen atraure més de 100.000 visitants anuals.

House of Candy, el paradís temàtic de les llaminadures a BCN

House of Candy, el paradís temàtic de les llaminadures a BCN

3
Es llegeix en minuts
Patricia Castán
Patricia Castán

Periodista

ver +

No necessàriament engreixa. Ni tan sols és obligat menjar res. Tot i que amb una dosi de gominoles de benvinguda per obrir boca i sentir una petita pujada de sucre l’experiència pot ser més integral. La innovadora proposta –almenys a Espanya–, batejada amb el nom de House of Candy, s’estrena avui a Barcelona com un divertiment que estimula els sentits i indueix al bon rotllo a través de creativitat, colors vibrants i sorpreses immersives que s’embasten en l’univers de les llaminadures. Els seus instigadors, la família Vives, són els mateixos que van inventar el singular White Rabbit–The Off Museum al passeig de Gràcia l’any passat, amb el qual té alguns paral·lelismes.

En el seu manifest d’intencions afirmen que "no tot a la vida ha de ser bròcoli". Sense pretendre fer apologia de la ingesta de sucre, la filosofia de l’espai proclama que fan falta "moments en què el que ens ve de gust venç el que ens convé". Per deixar-se portar. "Algú va dir una vegada que un gelat és una promesa de felicitat. ¿I un núvol? ¿O una regalèssia? ¿O un osset de gominola?", es pregunten els artífexs. I malgrat que a l’entrada de l’enorme local de més de 2.000 metres quadrats del 620 de la Gran Via (abans un pàrquing, davant el Coliseum) s’ubiquen un espai comercial amb packaging propi i un bar amb gelateria, el gruix del recinte és un acolorit desplegament de sales que aprofundeixen en cada llaminadura.

El cap més visible de l’invent és Enrique Vives (Barcelona, 1999), cofundador –junt amb el seu pare, el seu oncle i la seva tia– de White Rabbit-The Off Museum i House of Candy, dues de les "primeres experiències immersives de nova generació a Barcelona", com les defineixen. La seva aventura empresarial suma tot just un parell d’anys, però el net del fundador del mític Bulevard Rosa (1978-2018) que va revolucionar el passeig de Gràcia, es va formar en administració i direcció d’empreses al Regne Unit i va treballar en banca i consultoria estratègica a escala internacional, fins a encapçalar els seus propis somnis.

La nova iniciativa va ser detonada per una visita a una casa de gelats als EUA que li va fer idear un microcosmos que orbita al voltant de les llaminadures, el plaer, la diversió i l’estètica, "sense edat" i en un escenari "sorprenent". Però "amb qualitat i seguretat, perquè res és de cartró pedra", ni cutre, remarca Vives, en ruta guiada a EL PERIÓDICO. Es pot dir que s’incita el visitant –com en una versió local d’Alícia al país de les meravelles– a mirar, tocar i jugar. Fins i tot a "sentir-se millor", diu l’emprenedor.

La incursió porta aproximadament una hora i mitja, amb entrada (gratis fins als 2 anys, i entre 11 i 16 euros segons l’edat i la franja horària), cada dia (menys Nadal i Any Nou) d’11 a 21 hores (amb última entrada a les 19.30). "Hem volgut començar per Barcelona perquè és la nostra ciutat, però amb la idea de dur el concepte a altres llocs", resumeix, confiant en l’èxit.

Inversió elevada

Notícies relacionades

Estructurat l’espai en una planta baixa i un soterrani, cada zona que es va travessant té un protagonista dolç, amb una presala per posar-se en situació abans de cada immersió. En la ruta caben una reproducció d’un Cadillac al més pur estil Hollywood per fer-se fotografies; un laberint fúcsia on retrobar-se i diversos racons d’attrezzo per disfressar-se i integrar-se en un photocall, a l’estil Candypolitan o Rolling Sweet, fent jocs de paraules amb les publicacions. O una parada a l’addictiva saleta per a tiktokers, sense que falti un quiosc per imprimir al moment (de pagament) les fotos al culminar l’experiència. A l’entresolat, un petit espai permetrà fins i tot contractar petites celebracions de grup, explica.

Deu mesos d’obres, una forta inversió que no concreten i moltes sessions de brainstorming sense fre han desembocat en el House of Candy que es posa a caminar avui, i que aspirar a atraure més de 100.000 visitants anuals, tant locals com turistes, davant l’idioma universal de la llaminadura. La dissenyadora que ha plasmat amb tanta alegria aquest imaginari és María Vives, una de les cofundadores, amb el repte de treure el nen que portem dins. O d’endolcir-nos el dia.