Estrena en ‘streaming’

El sicari i l’esposa (cada vegada menys) enganyada

Parlem amb Úrsula Corberó i l’oscaritzat Eddie Redmayne, els carismàtics protagonistes de la celebrada ‘The day of the Jackal (Chacal)’, una actualització en format de sèrie del clàssic del ‘thriller’ polític de Frederick Forsyth, estrena avui a la plataforma SkyShowtime.

El sicari i l’esposa (cada vegada menys) enganyada
2
Es llegeix en minuts
juan manuel freire

Un dels pocs bons motius per seguir a Facebook és poder llegir els pensaments (sense filtres i sense disculpes) del cèlebre Paul Schrader, guionista de Taxi driver i director de pel·lícules extraordinàries. Entre moltes, potser massa, altres coses, comparteix els seus últims enamoraments sobtats en cine i sèries, i fa uns dies va afirmar haver disfrutat molt amb The day of the Jackal (Chacal) (SkyShowtime, a partir d’avui), una nova adaptació de la novel·la de Frederick Forsyth que ja va donar peu a una fidedigna pel·lícula de Fred Zinnemann el 1973 i a dues versions més lliures, una d’índia de 1988 i una de Hollywood de 1997.

En l’actualització desenvolupada per Ronan Bennett (Top boy), l’encarregat de donar vida a l’expert sicari i mestre de la disfressa és un actor adepte de la transformació: Eddie Redmayne, conegut, per exemple, per l’Stephen Hawking de La teoria del tot (un paper que li va valer l’Oscar) i la pionera transsexual Lili Elbe de La noia danesa. Per a Schrader, el Redmayne de la sèrie ha sigut "una revelació". "Oh, vaja, això sí que no ho sabia", diu l’actor a EL PERIÓDICO. "Sé que Schrader és molt actiu a les xarxes socials i que hi jutja la gent. ¡Que bé que li hagi agradat!".

"En el primer episodi estava esperant que l’agafessin. Quan anava pel sisè tenia l’esperança que no ho fessin", escrivia també Schrader. Sens dubte, cal admirar la meticulositat i l’atenció al detall de l’antiheroi; l’agent de l’MI6 que el persegueix, Bianca Pullman (Lashana Lynch), sembla que ho fa. "Una de les coses que em va semblar més intrigant d’aquesta adaptació va ser la moralitat grisa que té", diu Redmayne. "Al llibre i a la primera pel·lícula podies separar fàcilment el bé del mal i entenies que el Chacal era el mal, encara que fos carismàtic. En aquest cas, tant el meu personatge com el de la Lashana són obsessius i meticulosos. També en els dos casos la moralitat que tenen és compromesa".

"Em va recordar Edward Fox", escrivia l’autor de Hardcore, un mundo oculto sobre Redmayne en un comentari addicional, amb referència al Chacal de la versió de Zinnemann. "Edward Fox era increïble", recorda Redmayne. "Tan elegant, tan suau i, alhora, amb tota aquesta turbulència per sota. Mantenia l’interès pel Chacal sense que fes falta revelar res sobre el personatge. En aquesta sèrie aprenem molt més sobre el seu rerefons i la seva vida familiar".

"El personatge que jo volia"

Notícies relacionades

Correspon a la cada vegada més internacional Úrsula Corberó encarnar la seva dona i mare del seu fill, un personatge que sembla representar tot el que és oposat al Chacal: pura sinceritat contra la mentida sofisticada. "Estic més acostumada a treballar personatges molt foscos", diu la Toquio de La casa de papel. "El que em va cridar més l’atenció del personatge va ser que era una noia real. Una persona que no està acostumada a veure gent morta, diguem-ho així".

I una persona que, gràcies a la insistència de Corberó, revela la seva fortalesa moral. "Al principi vaig pensar que el personatge s’havia de treballar més", afirma. "Era un personatge molt més fràgil, una mica estereotipat. N’estic agraïda perquè em van escoltar i van confiar en mi perquè pogués interpretar el personatge que tenia al cap", un de semblant al Chacal, com a mínim pel que fa "a la grapa".

Temes:

Cine