Curs vinent

Dansa (sobre rodes) en la nova temporada del Mercat de les Flors

Creadors joves que marquen tendència i veterans que es reinventen o cedeixen el testimoni comparteixen protagonisme en l’eclèctica programació dissenyada per Àngels Margarit.

Dansa (sobre rodes) en la nova temporada del Mercat de les Flors
2
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

Els amants de la dansa contemporània en tenen per triar el curs vinent al Mercat de les Flors. Disset artistes o companyies internacionals figuren en la programació, que inclou un ampli ventall d’espectacles, entre els quals destaquen grans propostes de creadors que marquen tendència com (La Horde) - Ballet Nacional de Marsella amb Age of content, una peça que indaga en l’abundància de continguts digitals que bombardegen la nostra vida.

La dansa sobre rodes també pujarà a escena per primera vegada amb Skatepark, una obra de Mette Ingvartsen amb ballarins skaters i patinadors on es convidarà a participar esportistes de Barcelona. També la madrilenya Marta Izquierdo s’aventura en el patinatge amb Roll, inspirada en la pel·lícula Roller ball (1975) i amb Flip, protagonitzada per Eric Martín, destacat ballarí i patinador.

Gran i mitjà format

El Mercat de les Flors també acollirà les últimes creacions de companyies veteranes com Rosas i Mal Pelo. La primera oferirà dues creacions molt diferents. D’una banda, Exit above. Després de la tormenta, una peça pluridisciplinària amb 17 ballarins que composen la nova generació de la companyia d’Anne Teresa de Keermaeker. D’altra banda, Il cimento dell’armonia i dell’inventione, exigent peça per a quatre intèrprets inspirada en Les quatre estacions de Vivaldi on col·labora amb Radouan Mriziga, artista belga d’origen marroquí. Ell també presentarà una altra peça, Libya, una experiència que connecta coneixement, música i moviment a través de vuit intèrprets que canten i ballen.

La companyia catalana Mal Pelo també avança cap al futur amb We. Nosaltres i el temps, una creació executada per 16 ballarins de diferents generacions i cossos que estrenaran aquesta ambiciosa coproducció inspirada en el poema Separation de John Berger. Maria Muñoz i Pep Ramis, ànima de Mal Pelo, pensen en la transmissió i es pregunten què deixem als que venen darrere nostre.

Notícies relacionades

Jan Martens tornarà amb el seu magnífic solo Elisabeth gets her way, dedicat a la clavecinista Elisabeth Chojnacka, i estrenarà a Barcelona Voice noise, en què la música composta per 20 dones s’encarna en els cossos de set ballarins. La música també és primordial a The Köln Concert, una creació del nord-americà Trajal Harrell inspirada en la música de Keith Jarret i Joni Mitchell que juga amb l’ambigüitat i que interpretarà el conjunt que dirigeix, el Schauspielhaus Dance Ensemble de Zúric.

Àngels Margarit, directora del Mercat de les Flors, va celebrar les bones xifres de l’actual temporada, amb un increment de públic: un 82% d’ocupació. L’obra més vista va ser Firmamento, de La Veronal, la reconeguda companyia de Marcos Morau, que va fer nou funcions per Nadal. "Les últimes dues temporades han sigut espectaculars. La dansa té un públic superfidel", va afegir.