Les dones representen el 38% dels professionals del cine espanyol

Les dones representen el 38% dels professionals del cine espanyol

Les dones representen el 38% dels professionals del cine espanyol

1
Es llegeix en minuts
ABRIL ROCAMORA

El sector del cine i el llargmetratge espanyol continua sent un espai masculí, malgrat els avenços graduals. L’any passat, les dones van representar el 38% dels càrrecs estudiats davant el 62% ocupats per homes. Gran part dels càrrecs de responsabilitat segueixen en mans d’homes, davant sectors tradicionalment feminitzats com el disseny de vestuari (85%) o el maquillatge i perruqueria (81%).

Notícies relacionades

Són dades de l’informe elaborat per l’Associació de Dones Cineastes i de Mitjans Audiovisuals (CIM). Basant-se en els 201 llargmetratges que es van presentar en els premis Goya de l’Acadèmia de Cine, en els quals han treballat 3.041 professionals en diferents càrrecs de responsabilitat, es manté la bretxa de gènere, sobretot en els càrrecs de producció i producció executiva (31% de dones), direcció (29%) i guió (35%). Aquesta desigualtat s’ha anat reduint a poc a poc des de l’inici del registre, fa nou anys. L’estudi afirma que existeix una mitjana de creixement de vuit punts percentuals, cosa que suposa un creixement global del 10%.

El creixement mitjà de la representativitat de dones del 2017 al 2023 s’ha incrementat als sectors d’efectes especials (97%) i composició musical (30%). Però els homes són majoria en direcció (71%), producció executiva (69%) i guió (65%).