LA FESTA DE LES LLETRES

Gener i Castillo, els més venuts de Sant Jordi (per ara)

El Cambra del Llibre de Catalunya presenta la llista provisional dels ‘top vendes’ de la diada a l’espera de la classificació oficial de dilluns vinent.

Gener i Castillo,  els més venuts de Sant Jordi (per ara)

anna abella

2
Es llegeix en minuts
Anna Abella
Anna Abella

Periodista cultural

Especialista en art i llibres, en particular en novel·la negra, còmic i memòria històrica

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La tarda de Sant Jordi arribava amb la novetat d’una llista de tendències dels llibres més venuts durant la diada. En anys anteriors, que d’entrada fos un rànquing en ordre de més a menys venut quan encara faltaven per escrutar els estands dels carrers o les dades de moltes llibreries portava sovint a variacions al podi quan arribaven els definitius en dies posteriors, amb el conseqüent malestar davant els puja i baixa. Així, a l’espera de la llista final, dilluns vinent, dia 29, la Cambra del Llibre de Catalunya, va donar ahir un rànquing del venut en llibreries durant la jornada, sense incloure encara dades de les parades.

Aquest rànquing provisional, amb dades de LibriRed, el sistema automatitzat de vendes de llibreries de Catalunya, confirma la majoria de les tendències anunciades la tarda del 23, però sí que hi ha un canvi destacat: entre els cinc primers de ficció tant en català com en castellà cau Blackwater 1, de Michael McDowell, i en el seu lloc, en cinquena posició, entren Jaume Clotet, amb La Germandat de l’Àngel Caigut, i Fernando Aramburu, amb El niño.

La llista confirma la presència habitual en cada Sant Jordi tant de títols d’autors guanyadors de premis (el cas de Ramon Gener, premi Ramon Llull amb Història d’un piano, el més venut en ficció en català; o de Clotet, premi Pla) com de mediàtics, sobretot cares televisives, com les del presentador del TN Migdia Xavi Coral, amb Aprendre a esquivar les bales, o del periodista i rei del true crime Carles Porta, amb Tor: Foc encès, o la cuinera i presentadora Maria Nicolau, amb Cremo!

Els que repeteixen

Notícies relacionades

No falten tampoc autors de thrillers supervendes com el suís Joël Dicker, segon tant en castellà com en català amb Un animal salvatge i Javier Castillo, que lidera la llista en castellà amb La grieta del silencio. No és la primera vegada que tots dos s’enfilen al podi d’un Sant Jordi, com no ho és per a Eduardo Mendoza (amb Tres enigmas para la Organización), després de Castillo i Dicker.

En no-ficció només entren dos noms nous en castellà: Marian Rojas, que lidera el rànquing i col·loca un segon llibre en quarta posició, i Rafael Santandreu, amb No hagas montañas de granos de arena. En juvenil, entra nou Blue Jeans (amb Una influencer muerta en París) i cau Inma Rubiales.