Crònica rosa

El retorn digital de ‘Sálvame’

El 6 de maig, l’univers ‘Sálvame’ renaixerà amb l’estrena de Quickie, un nou canal creat per la productora Fabricantes Studio, l’antiga Fábrica de la Tele, «el primer canal de ‘streaming’ dedicat exclusivament al cor»

El retorn digital de ‘Sálvame’

Lorena Vázquez

2
Es llegeix en minuts
Lorena Vázquez
Lorena Vázquez

Periodista

Especialista en premsa rosa

ver +

El 23 de juny farà un any de l’abrupta cancel·lació de Sálvame. El programa va desaparèixer de la graella de Telecinco després d’una llarguíssima i tediosa mort anunciada amb què tots els membres de la productora van patir i molt.

Óscar Cornejo i Adrián Madrid, els pares del projecte, tornen a reinventar-se "de zero, amb humilitat, una mica d’incertesa i molta il·lusió" per crear un nou format que promet "moltes sorpreses, no només pels col·laboradors que hi participaran sinó també per les plataformes o mitjans que l’ emetran", ens va anunciar a les Mamarazzis el mateix Cornejo.

Ni que fuéramos Sálvame és el nom que han triat per al nou magazín, que suposarà la tornada al directe de part del seu dream team. Belén Esteban, Víctor Sandoval, Lydia Lozano, Chelo García Cortés i Kiko Matamoros seran les cares visibles del primer programa que emetrà el canal Quickie, encara que és probable que Kiko Hernández s’afegeixi més endavant als seus companys, igual que altres col·laboradors del planter de Telecinco. ¿I Terelu Campos? ¿Preferirà la hijísima continuar amb les seves col·laboracions televisives i passar de la tele digital?

Essència gamberra

La periodista María Patiño serà l’encarregada de presentar i moderar el programa, i als comandaments hi haurà David Valldeperas, un dels directors estrella de l’antic Sálvame. El 29 d’abril compareixerà part de l’equip en roda de premsa per donar detalls d’aquesta nova aposta audiovisual.

Notícies relacionades

No ha sigut un camí fàcil per a l’Óscar i l’Adrián. Després de la cancel·lació a Telecinco de la seva gallina dels ous d’or i després de diverses reunions infructuoses amb diferents canals, van comprendre que cap televisió no apostaria per tornar a emetre Sálvame, ni tan sols tunejat o versionat. Amb Fabricantes Studio es llancen cap al món de les xarxes socials i les plataformes de vídeo, en què intentaran convertir-se, de nou, en un fenomen que rebenti audiències, però aquesta vegada en l’univers digital. De moment, Quickie veurà la llum a YouTube, Facebook, Instagram, TikTok, Twitch i X, amb un període de prova de dos mesos per després "ajustar" i tornar al setembre.

El cas és que aquella essència gamberra, imprevisible i tremendament original de Sálvame es troba a faltar a la televisió actual, en què tots els magazins, posis el canal que posis, són cosins germans. "S’ha de treure Sálvame del Congrés dels Diputats i tornar-lo a la tele, on era molt més inofensiu i, sobretot, més divertit", reclama Cornejo. I per a la premsa del cor és una gran notícia que apareguin nous formats que continuïn fent girar el nostre univers rosa. Ens falten nous personatges i trames noves. Óscar Cornejo ho té clar: "Ara sí: que es prepari Ibai Llanos perquè ha de competir amb la nostra Belén Esteban. Ningú es pot perdre el duel Canal Quickie versus Kings League". Això promet.