Facturar amb la ruptura

La colombiana Shakira ha titulat el seu nou disc ‘Las mujeres ya no lloran’. Igual que ella, altres artistes com Taylor Swift, Miley Cyrus, Ariana Grande i Karol G, han escrit cançons de despit dedicades a les seves anteriors parelles monetitzant així el seu dolor.

Facturar amb la ruptura

Nicolas Gerardin

3
Es llegeix en minuts
Alba Giraldo
Alba Giraldo

Redactora

ver +

"Las mujeres ya no lloran, las mujeres facturan", va dir Shakira a la seva cançó amb Bizarrap, de fa un any. Aquesta frase es va convertir en un himne d’empoderament després de la seva ruptura amb Gerard Piqué i ara li ha valgut per titular el seu nou disc Las mujeres ya no lloran. La colombiana no va ser la primera dona a monetitzar el seu plor i relatar les seves experiències amoroses, separacions i traumes a través de les cançons. Aquí una llista de les dones que també han facturat amb el seu dolor:

Taylor swift.

Si hi ha una cantant experta en això i en el despit aquesta és Taylor Swift. L’artista s’inspira en el desamor i té cançons dedicades als seus exnòvios. Com Shakira amb el seu sal-pique, en algunes els nomena de manera molt directa, amb el títol dels temes, com Dear John, dedicat a John Mayer, o Style, per a Harry Styles.

Sempre ha sigut molt criticada per basar la seva discografia en les seves separacions, però ella al·lega que és la seva inspiració més gran. All too well parla de la seva relació amb Jake Gyllenhaal, quan els swifties van relacionar la bufanda vermella de què parla a la cançó amb una que portava Taylor en una cita que va tenir amb l’actor. A ell també li va dedicar We are never ever getting back together.

Forever and always tracta de la seva ruptura amb Joe Jonas, quan ell la va deixar amb una trucada de 25 segons. Last Kiss té una introducció de 25 segons en honor a aquell moment. I Back to december relata la seva relació amb Taylor Launter, que va acabar al desembre.

Karol G.

Companya de despit de Shakira a TQG, la cançó que van llançar juntes, Karol G va tenir una polèmica ruptura amb Anuel AA, que va deixar cançons per a la història, com Mamiii, el tema de la bichota amb Becky G. "Te veo en la redes, no puedo creerlo, qué pena de ti, yo que fui buena y tú qué gonorrea pagándome así", relata la colombiana, fent referència a la viral relació que tenia en aquell moment Anuel amb Yailin. "Rata de dos patas, lo dijo Paquita, un animal rastrero, que se come todo que se atraviesa", carregava. "Llorando estabas tú y como no te salí, andas comiéndote a otra, pero estás pensando en mí".

Al seu últim disc Mañana será bonito, Karol G mostra el procés de superació després de la ruptura, dedicant paraules al porto-riqueny. En la cançó Mi ex tenia razón, l’artista canta: "Mi ex tenía razón / Dijo que no iba a encontrar uno como él / Y me llegó uno mejor, que me trata mejor / Mi ex tenía razón / Cuando dijo que nadie me lo hará como él / ¿Pa’ qué le digo que no? Si me lo hace mejor". En aquests versos, la colombiana compara la seva relació amb Anuel AA amb el seu nou amor, el també reguetoner Feid.

Miley Cyrus.

Miley Cyrus va tenir una relació d’anades i vingudes amb l’actor Liam Hemsworth, a qui va dedicar algunes cançons, com Wrecking ball i Slide away. L’exnoia Disney també es va inspirar en la seva separació per a una de les seves últimes cançons Flowers. Algunes referències que van trobar els seus fans tenen a veure amb l’incendi de la casa de la parella el 2018 i el fet que el tema sigui una espècie de resposta a When I was your man de Bruno Mars, cançó que suposadament el seu ex li va dedicar.

Ariana Grande.

Notícies relacionades

Els fans d’Ariana Grande han relacionat el seu últim disc Eternal Sunshine, estrenat el 8 de març, amb el divorci de la cantant amb Dalton Gomez. L’estiu passat, la cantant i l’agent immobiliari van decidir separar-se després de dos anys de matrimoni. En la cançó que dona nom a l’àlbum, l’artista parla d’una possible infidelitat –que els seguidors atribueixen a Gomez– i que ara està amb un "noi bo" –que seria el seu actual nòvio Ethan Sleater–. Segons les anàlisis dels internautes, també parlaria que ella no volia posar fi a la seva relació amb el seu exmarit a Don’t wanna break up again.

Al cartell d’artistes que també han monetitzat les seves ruptures amoroses, hi ha Olivia Rodrigo, Aitana, Selena Gomez i Tini.