Política i moda

¿A qui li interessa destronar Kate?

El famós bast retoc de la foto ha provocat que la princesa de Gal·les perdés la seva credibilitat, un dels valors més importants en qüestions d’imatge personal.

¿A qui li interessa destronar Kate?

Patrycia Centeno

2
Es llegeix en minuts
Patrycia Centeno
Patrycia Centeno

Experta en comunicació no verbal.

ver +

Necessitaria un llibre per analitzar el Kategate, però només disposo d’uns tres mil caràcters. Per entrar en matèria començo suggerint-los que es posin de fons la banda sonora de The Crown. ¿Llestos? Som-hi...

El príncep Harry va assegurar en diverses entrevistes que era habitual que els gabinets de comunicació dins de palau es fessin la guerra bruta els uns als altres. "Arriba un punt en què t’adones que certs membres de la teva família han decidit pactar amb el diable per rehabilitar la seva imatge", va assenyalar el fill petit de Carles III ...

Una operació abdominal comporta una recuperació lenta i dolorosa. L’anunci de dos mesos de baixa de Kate Middleton, tot i que impacti perquè es tracta d’una dona jove i esportista, entra dins del que és comprensible. No obstant, la gestió per malaltia que han mantingut la princesa de Gal·les i el rei són absolutament oposades. Seguint un dels lemes de la seva mare ("ser vist per ser cregut"), vam veure entrar i sortir pel seu propi peu Carles III de la clínica on va ser intervingut, ha mantingut les seves audiències setmanals amb el primer ministre i fins i tot ha gravat un entranyable vídeo per donar les gràcies per les mostres de carinyo i ànim rebudes. Un membre de la família reial té dret a la intimitat, no a la privacitat.

El silenci sobre Kate no encaixa ni amb la seva personalitat ni amb la imatge que sempre ha ofert. Tot i que discreta, això no ha impedit que es mostrés pròxima i natural (el seu gest més aplaudit és el seu permanent i sincer somriure). I no només quan les coses van bé; també en moments delicats. Va ser ella qui va caminar i va parlar amb Harry després del funeral del príncep Felip i qui va saber apartar-se quan William es va acostar per mirar de propiciar el retrobament o, almenys, calmar els ànims entre els germans.

Notícies relacionades

Durant el jubileu de platí de la reina Isabel, quan el seu fill petit va revolucionar i va trencar l’estricte protocol del balcó de Buckingham amb els seus divertits gestos i males passades, els llavors ducs de Cambridge van fer servir l’humor per agrair l’interès generat pel príncep Louis. "La meva dona és l’artista", va deixar anar ahir William mentre decorava galetes amb un grup de nens. No sé si se li va escapar o perseguia treure importància a l’assumpte.

El famós bast retoc de la foto ha provocat que Kate Middleton perdés la seva credibilitat, que és un dels valors més importants en qüestions d’imatge personal i de marca. Una de les grans agències que va eliminar la fotografia del seu banc d’imatges va remarcar que havien pecat al confiar en una font que fins ara sempre havia sigut fiable.