LITERATURA

El Booker Prize internacional es rendeix als escriptors de Llatinoamèrica

El Booker Prize internacional es rendeix als escriptors de Llatinoamèrica

Sara Martínez

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Quatre obres d’altres tants autors llatinoamericans han sigut seleccionades per a la longlist de 13 títols candidats a rebre l’International Booker Prize 2024. Es tracta de Huaco retrato (traduïda a l’anglès com a Undiscovered), de la peruana resident a Espanya Gabriela Wiener; No es un río (Not a river), de l’argentina Selva Almada; Simpatía, del veneçolà Rodrigo Blanco Calderón, i Tortuoso arado (Crooked plow; Torto arado de títol original), del brasiler Itamar Vieira Junior.

"La llista anuncia un segon boom de la ficció llatinoamericana", assenyala l’organització del prestigiós guardó literari, al qual els editors van presentar 149 llibres traduïts a l’anglès i publicats al Regne Unit entre el dia 1 de maig del 2023 i el 30 d’abril del 2024.

El jurat d’aquesta edició de l’International Booker Prize està format per la periodista Eleanor Wachtel, la poeta Natalie Diaz, el novel·lista Romesh Gunesekera, l’artista visual William Kentridge i l’escriptor, editor i traductor Aaron Robertson.

Altres obres

La resta d’obres elegides per a la longlist són The silver bone, del rus Andrei Kurkov; White nights, de la polonesa Urszula Honek; Mater 2-10, del coreà Hwang Sok-yong, i En lo que preferiría no pensar, de l’holandesa Jente Posthuma.

Notícies relacionades

A més, també hi figuren The house on Via Gemito, de l’italià Domnenico Starnone; Lost on me, de la italiana Veronica Raimo; Tres minutos. Sobre el misterio de la llamada de Stalin a Pasternak, de l’albanès Ismail Kadaré; Kairós, de l’alemanya Jenny Erpenbeck, i Los detalles, de la sueca Ia Genberg.

El dia 9 d’abril es coneixeran els sis títols d’entre els quals sortirà el guanyador de l’International Booker Prize el 21 de maig.