Arco iguala els visitants del 2023 i apunta bones vendes

Arco iguala els visitants del 2023 i apunta bones vendes
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Arco va tancar ahir a la seva edició número 43. La fira d’art contemporani manté les xifres respecte al 2023, amb prop de 100.000 visitants i ha complert les expectatives de vendes. Ha sigut una edició, per primera vegada, paritària, amb una forta presència de dones artistes, un 43%, segons informa Efe. "És un orgull per a aquesta fira i crec que es nota, es respira i es percep", ha dit la directora, Maribel López.

Durant cinc dies col·leccionistes, experts, galeristes i públic general d’arreu del món s’ha acostat a veure les propostes de 205 galeries, de les quals més de la meitat (65%) venen de fora d’Espanya. La presència de dones ha crescut progressivament i aquesta edició, amb el seu 43%, és molt llunyana de la del 2018, amb un 19%.

La fira ha comptat aquest any amb artistes d’avantguarda com María Blanchard, coetània de Juan Gris, peces d’Aurèlia Muñoz –la seva obra està al MOMA de Nova York-, i de joves com María Pratts i Teresa Solar. Els visitants també han pogut gaudir de la feina de fotògrafes com ara Ouka Leele i Colita, la videoartista Marina Muñoz i veteranes artistes geomètriques com Elena Asins i Elena Bosshard, el llegat de la qual havia desaparegut i va ser trobat pel galerista José de la Mano.

Notícies relacionades

Més inversió pública

"Les galeries estan molt contentes. Els primers dies, que són els dies de professionals, van ser molt actius", ha explicat la directora de la fira. Les institucions han fet un esforç, com és el cas del Museu Reina Sofia que ha sumat 150.000 euros als 400.000 que cada any fa servir el Ministeri de Cultura en comprar obra. Aquest any, ha superat el mig milió d’inversió.