L’Oscar és Bayona

Dibuixem un retrat de l’artista nen i jove a través dels emocionats testimonis de quatre noms importants en una trajectòria sempre ascendent 

L’Oscar és Bayona

ZOWY VOETEN

1
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La pròxima matinada La societat de la neu, de J.A. Bayona, opta a dos Oscar: el de millor maquillatge i perruqueria i el de millor pel·lícula internacional. És una fita el màxim responsable de la qual és el director barceloní, de 48 anys, un autor capaç de fer compatible la mestria formal amb l’expressió dels sentiments més profunds.

En plena conversa sobre la ubiqüitat dels nepo babies, es diria que per fer cine, o arribar als Oscars, s’ha de néixer necessàriament en un entorn privilegiat i si és possible a prop de Hollywood. La veritat pot ser una altra. No és fàcil, requereix talent, el suport familiar, bons professors, bons amics i obstinació, però és possible arribar fins a aquests horitzons fins i tot des d’un barri tan humil com Trinitat Vella. Allà va créixer Jota i no se n’ha allunyat en excés, malgrat els seus èxits, no en va la seva productora pròpia es diu La Trini. Repassem el camí d’aquest heroi del cine, els seus orígens, a través dels testimonis de quatre figures clau en el seu desenvolupament artístic.

Temes:

Hollywood Cine