‘Mad Max’ i un homenatge a Ibáñez marcaran el 42è Comic Barcelona

El saló, que estrenarà secció de fantasia i ciència-ficció, tindrà mostres sobre el creador de Mortadel·lo, Trini Tinturé i les bruixes, i visibilitzarà l’auge de l’animació amb ‘Robot dreams’.

‘Mad Max’ i un homenatge a Ibáñez marcaran el 42è Comic Barcelona

anna abella

2
Es llegeix en minuts
Anna Abella
Anna Abella

Periodista cultural

Especialista en art i llibres, en particular en novel·la negra, còmic i memòria històrica

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Amb un homenatge al desaparegut Francisco Ibáñez, creador de Mortadel·lo i Filemó, que cristal·litzarà en l’exposició estrella, la 42a edició del Comic Barcelona, que se celebrarà del 3 al 5 de maig, arribarà també reivindicant la històrica dibuixant Trini Tinturé, guanyadora del Gran Premi del 2023 i que va morir aquest gener, i amb una aposta clara per atraure un nou públic estrenant un espai batejat Utopia, dedicat a la ciència-ficció, la fantasia i el terror, que inclourà mostres sobre la saga Mad Max i sobre la llegenda de les bruixes.

Aquest gir fantàstic s’entreveu ja des de la imatge d’un minúscul robot llegint un còmic en un inquietant entorn que mostra el cartell del Comic Barcelona, rupturista obra d’Emma Ríos, que ahir va revelar la mateixa autora de Bella muerte en la presentació del saló juntament amb la seva directora, Meritxell Puig, i Borja Crespo, assessor de continguts. "Em sento còmoda entrant en la narrativa de terror, que de fet ja vivim avui dia", va apuntar Ríos, que va voler alertar de l’ús de la intel·ligència artificial i "reivindicar l’art dels dibuixants" davant el perill que aquesta suposa per al seu treball.

Gilbert Beto Hernández, Liniers, Mikael Ross, Martin Panchaud, Fernando Trueba i Mariscal, Sana Takeda, Marjorie Liu, Pepe Larraz, Tanino Liberatore, Max Sarin, Erik Kriek, Stefano Casini i Lisa Lugrin són els primers convidats internacionals anunciats de la cita, que tornarà a ocupar 52.000 metres quadrats de Fira Barcelona Montjuïc, amb un pressupost pròxim al milió d’euros. L’objectiu és "igualar els 110.000 visitants de l’any passat i fins i tot superar-los amb el nou públic que busca la secció Utopia", va assenyalar Puig.

Noves generacions

Notícies relacionades

En aquesta línia destacarà la celebració dels 50 anys de Dracs i masmorres, la mostra sobre Mad Max (abans de l’estrena de Furiosa, nova pel·lícula de la saga), una altra amb el treball de l’il·lustrador Tomás Hijo, una altra sobre les bruixes invocada per 30 autores, i un espai per a editorials de fantasia i ciència-ficció, que apel·len a les noves generacions que han crescut amb Joc de trons o Stranger things i no veuen el gènere com una cosa friqui.

També s’impulsarà l’auditori com a sala de cine, en col·laboració amb el Festival de Sitges, amb projeccions que, com comenta Crespo, recullen "la coronació internacional del cine d’animació espanyol" com la de Robot Dreams, nominada als Oscars, dirigida per Pablo Berger i basada en el còmic de Sara Varon, o Dispararon al pianista, de Mariscal i Trueba.