Possible retorn "temporal" d’Enric i Meghan a les seves tasques reials

Possible retorn "temporal" d’Enric i Meghan a les seves tasques reials

Jonathan Brady/Pool Photo via AP

1
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La monarquia britànica viu moments d’incertesa. En les últimes setmanes han coincidit diversos ingressos i comunicats preocupants: el rei Carles ha sigut diagnosticat amb un tipus de càncer detectat durant la seva intervenció hospitalària per un creixement benigne de la pròstata, que s’ha produït poc després de conèixer-se la cirurgia abdominal de la qual encara es recupera la princesa de Gal·les, Kate Middleton, i de saber-se també que Sarah Ferguson, l’ex del príncep Andreu, té un melanoma maligne.

Amb aquest panorama tan complicat a Buckingham, alguns mitjans britànics especulen ja amb la idea que Enric estigui disposat a reprendre el seu paper com a membre de la família reial, aquell al qual va renunciar el 2020, abans d’establir-se amb la seva família a Califòrnia. Almenys de forma temporal.

Notícies relacionades

Segons The Times, el duc de Sussex, de 39 anys, estaria disposat a exercir de nou algunes funcions, per recolzar el seu pare. Al contrari d’algunes informacions que van referir una escena totalment oposada, aquesta publicació assegura que Enric i el seu pare, Carles, de 75 anys, van compartir "comentaris entranyables" després que el rei revelés que s’enfronta al càncer. A les mateixes pàgines s’assegura que Enric, cinquè en la línia de successió al tron després del seu germà, Guillem, i els seus tres fills, el príncep Jordi, la princesa Carlota i el príncep Lluís, va dir als seus amics que estaria disposat a reprendre un paper reial malgrat renunciar al seu lloc fa quatre anys. Això últim també ho recull el portal Page Six.

"A tots els nivells pràctics, té tot el sentit que la família s’uneixi per donar suport al rei mentre està malalt", explica una font a The Times. "S’han dit moltes coses en les dues direccions en els últims anys, però això mai ha disminuït el fort vincle de sang que hi ha entre tots ells, i ara hi ha aspectes pragmàtics a considerar".