Rafa Nadal, calladet estàs més guapo

A Rafa Nadal no li agrada el «feminisme extrem». ¡Vaja, quina sorpresa! Però és normal perquè Rafa té de feminista el que les Mamarazzis de lagarteranes.

Rafa Nadal, calladet estàs més guapo

Laura Fa

3
Es llegeix en minuts
Laura Fa
Laura Fa

Periodista

Especialista en premsa rosa

ver +

Rafa Nadal va ser el protagonista aquesta setmana d’El Objetivo de Ana Pastor (La Sexta). En una llarga entrevista en exclusiva, el tennista va abordar diversos temes dels quals encara avui ens estem intentant recuperar.

Per a la premsa del cor, Nadal és un d’aquests grans personatges. A Mallorca, els paparazzis sempre intenten fotografiar-lo a la platja jugant a pilota amb els seus amics. Bé, el que els agradaria és fer-li fotos familiars i tendres amb la seva família, però com que això no passa mai es conformen amb imatges del tennista pujant al seu iot o jugant amb els amics. El seu casament amb Xisca, la seva nòvia de tota la vida, va ser portada de la revista ¡Hola!. ¿Ho va fer per diners? ¡I ara! Rafa va cedir una fotografia d’aquell dia i la dissenyadora Rosa Clará va donar detalls dels dos vestits que va lluir la núvia. No li va importar sortir a la portada de l’Hola!, òbviament, perquè això el situa en l’horitzó de l’elit i el glamur.

Per la mateixa raó ha fitxat per l’Aràbia Saudita. És clar que s’emportarà una pasta, però, sobretot, se situarà al costat dels poderosos. Què li importa que sigui una dictadura on encara torturen persones del col·lectiu LGTBIQ+, on la pena de mort està a l’ordre del dia i on les dones estan tutelades. Va dir Rafa: "És un país que s’està obrint al món". Sí, i tant, ¡tot un exemple d’obertura! S’està obrint gairebé tant com Corea del Nord.

Pastor també li va preguntar per la paternitat. Mesos enrere vam flipar amb la seva frase: "No tinc previst que ser pare suposi un canvi en la meva vida professional". És clar, com l’ha d’afectar una menudesa així. A El Objectivo va intentar matisar aquestes paraules. És clar que a nivell personal li afecta, però la seva dona i el seu fill viatgen amb ell i pot continuar jugant com si res i que bla-bla-bla.

I va arribar el moment de parlar de feminisme. A Rafa no li agrada el "feminisme extrem". ¡Vaja, quina sorpresa! Però és normal perquè Rafa té de feminista el que les Mamarazzis de lagarteranes. El que no entenem és quin valor té la seva opinió ¿Es demana la seva opinió sobre la llei agrària? ¿Ens importa la seva valoració sobre l’evolució de la macroeconomia? Les seves respostes sobre feminisme només serveixen per assenyalar fins on poden arribar les marcianadas d’alguns.

Bretxa salarial

Va decidir a més Rafa, per demostrar la seva ignorància total, teoritzar sobre la bretxa salarial. Per al tennista no és un problema que els esportistes homes guanyin més que les dones perquè en el món dels models, per exemple, passa el contrari. En el seu àmbit, el tennis, ells guanyen més perquè generen més valor. ¿Es pot ser més cunyat? Caldrà explicar-li que no té més valor perquè sigui millor, sinó que fa molts anys la societat va decidir donar més valor a tot el que fan els homes. I que es lluita per revertir aquesta herència patriarcal.

Notícies relacionades

I la frase: "Si el feminisme és això, jo soc feminista". És clar, Rafa, si és el que a tu et convé, llavors ets feminista. Això no va així, estimat. El feminisme és una teoria política amb la seva pròpia agenda, no atén els capricis d’un tennista. Donar cabuda a mamarratxades com aquestes és una irresponsabilitat. Les Mamarazzis no volem ser còmplices d’aquest senyor i les seves opinions, que atempten contra els drets fonamentals de les dones.

Tenir dona, germana i mare no et converteix en feminista, Rafa. Dir això, justament, és bastant masclista. Suposem, estimat Rafa, que també tens un amic gai i un altre de racialitzat. Per deixar anar aquestes frases, millor que callis i no ofenguis més, sisplau.