De l’1 al 24 de març

Dansa Metropolitana enalteix el ‘breaking’ en l’edició més extensa

La setena edició ofereix 109 espectacles, entre els quals 16 produccions internacionals i 8 coproduccions, i gran quantitat d’activitats paral·leles en 12 municipis

Els creadors francesos de dansa urbana dominen la programació en sala

under9 1

under9 1

2
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

El mateix any en què el break dance o breaking, una dansa sorgida al carrer, assoleix categoria olímpica en els pròxims Jocs Olímpics de París aquest estiu, el festival Dansa Metropolitana potencia la dansa urbana en la seva edició més extensa. De l’1 al 24 de març, oferirà 270 propostes de carrer i de sala en 107 espais distribuïts en 12 municipis: Barcelona, Badalona, Cornellà, el Prat, Esplugues, Granollers, l’Hospitalet, Sabadell, Sant Cugat, Santa Coloma, Terrassa i Viladecans. Aquest any hi haurà 109 espectacles–16 produccions internacionals i 8 coproduccions– i gran quantitat d’activitats paral·leles, destinades a acostar la dansa a tota mena de públic.

La inauguració oficial de la setena edició del festival serà una batalla All Stars de B-Boys i B-Girls a l’skatepark del parc Catalunya de Sabadell, organitzada per Soul Headquaters, seguida de l’espectacle Prélude, fascinant proposta de la companyia francesa Accrorap firmada per Kadder Attou, que uneix hip-hop i música de Romain Dubois. L’espectacle itinerant, que recorrerà les 12 poblacions on es desenvolupa el festival, també té la dansa urbana com a protagonista: D-construction, dels holandesos Cie Dyptik, una proposta plena d’energia.

Com és habitual, la programació compta amb una àmplia gamma d’estils i propostes que van des de les de petit format i artistes emergents fins a grans espectacles de companyies consagrades de diferents estils: des de la clàssica fins al flamenc. Entre els convidats destaquen companyies internacionals de renom com Sidney Dance Company, que presentarà Ascent e Impermanence al Mercat de les Flors, María Pagés amb Paraíso de los negros al TNC i Leïla Ka, una de les coreògrafes i ballarines franceses més interessants de la seva generació, que presentarà dues peces a la Sala Ramon Romagosa de Cornellà.

Notícies relacionades

A més, dos interessants artistes dels Països Baixos, Guy Weizman i Roni Haver, firmen Islands of emphathy, un interessant encreuament entre la dansa urbana, la contemporània europea i els Griots del Senegal que es veurà al Teatre Sagarra de Santa Coloma. Predomina en la programació en sala la presència de creadors francesos que han sigut pioners a portar la dansa del carrer als escenaris, com Rachid Ouramdane amb Corps Extremes (Mercat de les Flors), on participa l’equilibrista francès Nathan Paulin, que aquest estiu va solcar el cel al passeig de Gràcia, o Abderzak Houmi amb el seu últim treball Y’a plus d’saisons, una obra sobre el canvi climàtic que intergra música clàssica i hip-hop. I Mourad Merzouki, que lidera la companyia Käfig, presentarà Zéphyr, un espectacle on la dansa urbana, la contemporània i el vent s’uneixen en una proposta poètica, on els ballarins desafien el vent.

Entre les coproduccions destinades a ajudar artistes destaca Era, una peça de l’Esbart Rocasagna de Gelida que es veurà a la plaça Salvador Seguí i Quien baila su mal espanta, de Joaquín Collado, que es veurà a la Fàbrica de Creació Roca Umbert de Granollers.

Temes:

Dansa