El ‘Laberint de Tim Burton’ arribarà al març a BCN

La Fira de Montjuïc acollirà l’exposició, que surt directament de la ment del cineasta amb personatges de mida real.

El ‘Laberint de Tim Burton’ arribarà al març a BCN

Letsgo Company

2
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

L’exposició Tim Burton’s Labyrinth (El laberint de Tim Burton) arribarà al Palau de Victòria Eugènia de la Fira de Barcelona de Montjuïc a partir del 8 de març. Les entrades de la prevenda per als 21.000 fans que es van apuntar fa mesos es posaran a la venda demà i la resta dels mortals podran fer-ho a partir de dimarts.

Barcelona és la quarta ciutat que rep aquest espectacle immersiu produït per Letsgo que surt directament de la ment del cineasta, que n’ha controlat tots els detalls. Des de la reproducció dels personatges de les seves pel·lícules fins a la disposició de les sales, cadascuna un món amb la seva pròpia música i escenografia, escenaris que conviden a acostar-se d’una altra manera al geni Tim Burton. Els fans podran fotografiar-se amb figures de mida real d’alguns dels seus personatges famosos.

Tim Burton’s Labyrinth ha recorregut Europa amb èxit des del seu debut a Madrid fa dos anys a l’Espai Ibercaja Delicias. Va passar després per la Villette de Paris, on va esgotar localitats, i ben aviat acaba la seva estada al Centre Tour & Taxis de Brussel·les. Més de 600.000 persones a tot Europa s’han deixat sorprendre per aquest laberint on cadascú tria quines portes obrir. El recorregut, no obstant, comença de manera aleatòria quan, després de pitjar un botó, s’il·luminen les portes per on entrarà el públic cada vegada. A partir de llavors el visitant, en funció de quines portes esculli, visitarà unes sales o unes altres, tot i que ningú es quedarà sense veure els personatges més icònics, com els protagonistes de La núvia cadàver o Eduardo Manostijeras. Amb aquest últim, a Brussel·les, on ben aviat s’acaba el termini per veure l’exposició, molts fans es feien fotos aquesta setmana.

No només els personatges estan reproduïts fidelment, tot està cuidat fins a l’últim detall. Sorprèn veure les seves criatures a mida real, especialment un Jack Skelington de més de dos metres i la seva nòvia, així com la reproducció de la figura de la Reina de Cors, que va interpretar Elena Bonham Carter. Però més enllà de la perfecció de les figures en tres dimensions, el millor de l’experiència és descobrir mons diferents. Perquè n’hi ha prou a creuar una porta per entrar en un univers diferent amb nova música, terra i atmosfera. No hi ha cap sala igual, fins i tot les dues dedicades a Alícia al País de les Meravelles són diferents, i la de Charlie i la Fàbrica de Xocolata compta amb els Oompa Loompa de la pel·lícula en una sala amb herba artificial, arbres de caramel i portes on es fon la xocolata.

Fidel a l’original

Notícies relacionades

L’univers Burton (Burbank, Califòrnia, 1958) està reproduït amb tota fidelitat gràcies al delicat treball dels germans Castells de Barcelona, els artesans de Duma d’Albacete i Escenic de Madrid, que s’han encarregat de l’escenografia. El taller Santa Eulàlia de València, especialista en falles, s’ha ocupat de crear les figures tipus cartoon i les més realistes són obra de l’empresa Artefacto de Madrid.

Totes les sales compten amb dibuixos, olis i aquarel·les del director que permeten poder descobrir l’inesgotable talent d’aquest cineasta que ha cedit fins a 200 esbossos originals, molts d’ells inèdits, per tirar endavant aquesta una proposta de l’equip creatiu de Letsgo, liderat per Iñaki Fernández (productor i CEO de la companyia), i de Felype de Lima (director creatiu i dissenyador de Tim Burton’s Labyrinth).