FESTIVAL

Air celebrarà els 25 anys del seu disc ‘Moon safari’ al Sónar

Air celebrarà els 25 anys  del seu disc ‘Moon safari’ al Sónar

j.b.

1
Es llegeix en minuts
j.b.

El Sónar del 2024 guanya pes a la franja alta del seu cartell amb el fitxatge d’un grup fetitxe del pop oníric, el duo francès Air, que celebra el 25è aniversari del seu primer àlbum, el celebrat Moon safari (1998). L’actuació de Nicolas Godin i Jean-Benoît Dunckel serà el divendres 14 de juny al recinte de Fira Gran Via, a l’Hospitalet, dins de la parcel·la nocturna del festival.

El concert s’emmarca en la gira commemorativa que Air oferirà a partir d’aquest mes de febrer i que recorrerà diversos països europeus. Posarà en valor un àlbum que al seu dia va atraure les mirades pel seu cançoner envoltant, de base electrònica, amb picades d’ullet retrofuturistes i tendent al downtempo, influït per la música cinematogràfica (Legrand, De Roubaix), la psicodèlia i el rock espacial. Un French touch que va tenir com a expressió més popular el senzill Sexy boy, tema que va entrar al Top 20 britànic.

Notícies relacionades

Moon safari va ser elegit disc de l’any per dues capçaleres britàniques, The Face i Select, i va aparèixer entre els 10 millors a les llistes de Melody Maker, New Musical Express, Mojo i la nord-americana Spin, fet inhabitual tractant-se d’un artista francès. La fama propiciada per l’obra va portar el duo de Versalles a firmar poc després la banda sonora de Les verges suïcides, de Sofia Coppola, el 2000.

Air s’afegeix així al cartell d’una 31a edició del Sónar que ofereix per ara més de 100 espectacles i activitats.