Felipe Manu i Marcela Rahal guanyen el Concurs Tenor Viñas

Avui actuaran al Liceu a la gala oberta al públic on s’entregaran els premis ‘ex aequo’ al tenor i a la mezzosoprano.

Felipe Manu i Marcela Rahal guanyen el Concurs Tenor Viñas

EL PERIÓDICO

1
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

El tenor neozelandès Felipe Manu i la mezzosoprano brasilera Marcela Rahal han sigut els guanyadors ex aequo de la 61a edició del prestigiós Concurs Internacional de Cant Tenor Viñas l’última fase del qual es va dur a terme a Barcelona. La final es va viure aquest divendres al Gran Teatre del Liceu, però en aquest concurs estan involucrats vuit teatres d’òpera de tot el món. Aquest primer premi està dotat amb 25.000 euros i el que més valoren els participants: un contracte per cantar al Liceu en les pròximes temporades. El segon premi, dotat amb 15.000 euros ha sigut per a la soprano russa Mira Alkhovik i el tercer premi, per a la soprano portuguesa Sílvia Sequeira, dotat amb 11.000 euros.

A Barcelona van arribar un centenar de cantants seleccionats en les proves preliminars fetes entre més de 500 d’inscrits de 56 països que es van fer a destacats coliseus operístics de tot el món: Opéra national de París, el Covent Garden de Londres, la Staatsoper Unter der Linden de Berlín, el Teatre Reial de Madrid, la Scala de Milà, la San Francisco Opera, el Metropolitan Opera House de Nova York i el National Centre for the Performing Arts de Pequín.

Notícies relacionades

La gala d’avui

La prova final del concurs es va fer divendres al Gran Teatre del Liceu, el mateix lloc que on avui es durà a terme una gala on els guanyadors exhibiran el seu talent vocal abans i recollir els seus respectius premis. El concurs repartirà 116.000 euros en metàl·lic en premis, 15 contractes i 16 bosses d’estudis.