Letizia, estem amb tu

Letizia, estem amb tu

Lorena Vázquez

2
Es llegeix en minuts
Lorena Vázquez
Lorena Vázquez

Periodista

Especialista en premsa rosa

ver +

La Reina genera molts titulars molt a desgrat seu. La majoria, desgraciadament per a ella, tenen poc o res a veure amb la seva tasca i la seva professió. Els publicats en els últims mesos, tant a Espanya com fora, ens han provocat ràbia i vergonya aliena a molts periodistes. Em refereixo als desencadenats pels famosos missatges a les xarxes socials del seu excunyat, i examic, Jaime del Burgo en què l’acusa d’haver sigut infidel al rei Felip i, més recentment, a les vomitives declaracions del periodista Jaime Peñafiel, en un programa de Youtube, en què la descriu com una "dona violenta", entre altres barbaritats sense cap fonament i per a les quals no aporta ni una sola prova.

No vull entrar en detalls, però arriba a qüestionar la maternitat de la Reina i a teoritzar de forma repugnant sobre el suïcidi de la seva desapareguda germana, Erika. El veterà periodista, de 91 anys, diu que té "fonts fiables" i amb aquest poc creïble argument sota el braç ha traspassat els límits de la responsabilitat informativa i el respecte.

L’animadversió que Peñafiel sent cap a la Reina és de sobres coneguda, però no imaginàvem que arribaria a destruir la seva pròpia trajectòria professional en el seu afany per enfonsar la imatge de Letizia. Amb la seva mala praxi, el periodista està aconseguint el contrari que es proposava: la Reina s’ha convertit en trending topic per la gran quantitat de veus solidàries que han sortit a defensar-la.

Peñafiel ha abocat tals acusacions, que han desencadenat una autèntica onada de suport sense precedents a Letizia. Fins i tot la ministra de Defensa, Margarita Robles, li va agrair la seva tasca i "voluntat de servei" en el seu discurs a la Pasqua Militar. Les xarxes s’han omplert de missatges de suport i molts periodistes, fins i tot sent republicans, veiem un autèntic linxament en el que sembla una basta campanya d’assetjament ordida per desprestigiar-la.

Notícies relacionades

Les Mamarazzis creiem que els miserables atacs haurien de tenir una resposta contundent de la Casa del Rei. Peñafiel, artífex de les notícies falses misògines, s’hauria de disculpar i retirar-se discretament de l’escena pública, ja que les seves lamentables actuacions estan provocant un dany terrible a la professió periodística.

Massa anys, informar de la vida de la família reial fora del circuit oficial no era fàcil. No hi havia la llibertat de què disfrutem ara els periodistes. Hi havia certa por de publicar informacions que poguessin disgustar els seus membres. Pertànyer a la família Borbó els conferia privilegis que les escapades del rei emèrit i l’entrada a presó d’Urdangarin van canviar. L’autocensura que hi havia als mitjans no ha desaparegut, però ja és un fet residual que se sol confondre amb respecte. La llibertat d’expressió, senyor Jaime, és una altra cosa. Letizia, estem amb tu.