Els Emmy de l’adeu (¿amb festa grossa?) de ‘Succession’

EL PERIÓDICO repassa les possibilitats dels títols amb més nombre de nominacions en els grans premis de la indústria de la televisió dels EUA. La cerimònia d’entrega d’aquest any se celebrarà la matinada de dilluns a dimarts i podrà veure’s a Movistar Plus+.

Els Emmy de l’adeu (¿amb festa grossa?) de ‘Succession’

JUAN MANUEL FREIRE

4
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Habitualment repartits al setembre, coincidint amb el començament d’una altra tradicional temporada televisiva, els Emmy s’entreguen aquest any al gener a causa dels contratemps de la doble vaga de Hollywood. L’actor i còmic Anthony Anderson (protagonista de Black-ish) rellevarà el divertidíssim Kenan Thompson com a amfitrió de la cerimònia, que se celebrarà al Peacock Theater de Los Angeles i podrà veure’s a Espanya la matinada de dilluns a dimarts, a les 2.00 hores, a Movistar Plus+. Aquí repassem les opcions de les sèries amb més nominacions.

Els Emmy de l’adeu (¿amb festa grossa?) de ‘Succession’ /

‘Succession’ (27 nominacions).

Els Emmy de l’adeu (¿amb festa grossa?) de ‘Succession’ /

¿Es pot no acomiadar en gran la millor sèrie dels últims cinc anys? Segurament no. Si hem de considerar els Globus d’Or, almenys per un any, com a avantsala no només dels Oscars, sinó també dels Emmy, la seva gran victòria sembla cantada. Només fa uns dies, els sindicats de directors i actors reafirmaven la reputació d’aquesta icona d’HBO atorgant-li, respectivament, quatre i cinc nominacions en els seus propis premis, més que cap altra sèrie.

‘The last of us’ (24 nominacions).

Després de la pluja de guardons per a Joc de trons, els Emmy ja no semblen afligits de fantafòbia (o al·lèrgia esnob al gènere fantàstic), però la temptació d’acomiadar Succession en gran podria dificultar les coses a aquesta aventura de supervivència en l’apartat de millor drama. Dit això, va arrasar en els Emmy creatius i no només en categories de les anomenades tècniques, sinó també d’interpretació: Storm Reid (Riley, gairebé més que amiga d’Ellie) i Nick Offerman (Bill, el survivalista que baixa les seves defenses davant el foraster Frank) van ser reconeguts com a millors intèrprets convidats.

‘The White Lotus’ (23 nominacions).

El divertit drama de Mike White va obtenir quatre Emmy creatius, entre ells el de millor càsting de sèrie dramàtica, el que els dos anys anteriors va derivar en premi a la millor sèrie dramàtica. ¿És l’amenaça més seriosa per a Succession? En gairebé totes les travesses, sens dubte, apareix com a segona favorita. El clímax dels Roy ha escombrat en nominacions per a intèrprets principals, però aquest embolic sicilià domina en les dels secundaris, amb cinc actrius i quatre actors nominats.

‘Ted Lasso’ (21 nominacions).

L’optimista comèdia futbolística se’n va anar de buit als Globus d’Or, però no hem d’oblidar que té nou nominacions en categories interpretatives i, sobretot, que a l’acadèmia televisiva li sol agradar posar el pilot automàtic: no seria gens estrany un tercer Emmy consecutiu a millor sèrie còmica, i més tenint en compte que se suposa que aquesta és la seva última temporada.

‘La mAravIllosa Sra. Maisel’ (14 nominacions).

Rachel Brosnahan (Midge Maisel) ja es va emportar l’Emmy el 2019 i Alex Borstein (l’aguerrida mànager Susie Myerson) el 2018 i el 2019: ¿se les considera ja premiades? ¿O s’ha de fer el gran homenatge final a aquestes dues composicions, ja que aquesta sèrie també s’ha acabat? Per desgràcia, la seva excel·lent recta final no va ser prou comentada i celebrada en la premsa, i això encara continua important.

‘The Bear’ (13 nominacions).

Ja acumula quatre Emmy creatius, entre ells el de millor càsting de sèrie de comèdia, i això, en els últims anys, a excepció de l’anterior edició, ha implicat també el premi a la millor comèdia. Abans de començar a dir que Jeremy Allen White, àlies Carmy, no hauria de guanyar el de millor actor per una temporada tan coral, recordem una cosa: per aquestes coses dels calendaris d’elegibilitat (entraven les produccions estrenades entre juny del 2022 i maig del 2023), el que els Emmy valoren aquest any és la primera temporada de The Bear i no la segona.

‘bronca’ (13 nominacions).

Bona bronca hi hauria si Bronca no obtingués l’Emmy a la millor sèrie limitada, tal i com la premsa i el públic esperen i volen. Tampoc estranyaria (en absolut, de fet) veure recollir premis Steven Yeun pel seu contractista deprimit i Ali Wong per aquesta dona de negocis que comença a desmuntar la seva vida, suposadament perfecta.

‘Dahmer-Monstruo: La historia de Jeffrey Dahmer’ (13 nominacions).

Tot i que té el mateix nombre de nominacions que Bronca, poc es parla d’ella com a líder en qualsevol categoria. Evan Peters mereixeria premi per la seva interpretació de l’anomenat carnisser de Milwaukee, alhora tallant i plena de matisos dolorosos; el 2023 li va servir per guanyar un Globus i ser nominat als premis del Sindicat d’Actors.

‘miércoles’ (12 nominacions).

Notícies relacionades

De les 12 nominacions que té, la més lògica és la de Jenna Ortega a millor actriu protagonista de sèrie de comèdia. L’antiga noia Disney es va implicar al màxim en la reelaboració (és una altra realitat, època, edat) del personatge de Dimecres Addams; fins i tot la coreografia convertida en sensació viral va ser cosa seva.

n