Margarita II, la reina més ‘cool’ d’Europa es jubila als 75 anys

Afable i divertida, Margarita II de Dinamarca s’ha deixat fotografiar fumant, menjant frankfurts i pujada en una muntanya russa

Margarita II, la reina més ‘cool’ d’Europa es jubila als 75 anys

laura estirat

2
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Quan Margarita II de Dinamarca va complir 75 anys va anunciar que planejava regnar fins que li caiguessin les sabatilles. Doncs bé, aquell moment li ha arribat ja a l’última reina de sang blava que quedava a Europa (en el seu discurs d’Any Nou va anunciar per sorpresa que abdicava). Amb la mort de la seva prima tercera i amiga, la reina Isabel II d’Anglaterra, Margarita es va convertir en la monarca viva amb el regnat més llarg d’Europa (dels seus 83 anys, 52 n’hi ha psado asseguda al tron).

Però a diferència de la seva hermètica i inescrutable parent [descendeixen de Victoria, l’àvia d’Europa], Margarita sempre s’ha mostrat com una persona molt accessible, divertida i una mica extravagant, qualitats que l’han acostat als seus compatriotes, que la consideren una reina "popular" (a la Nit de Nadal, el canal semiprivat TV2 va publicar una enquesta que deia que el 38% dels danesos veien a Margarita com la "millor representant de la casa reial danesa" davant el 29% que donava el seu vot de confiança al príncep hereu i pròxim rei, Federico).

Notícies relacionades

Però els danesos també poden presumir d’haver tingut al tron a la reina més cool d’Europa. Tot i que té fama d’anteposar la corona a totes les altres coses i de mostrar-se especialment ferm amb la seva família (la seva decisió més dura la va prendre a finals de 2022, quan, a fi de reduir el nombre de membres oficials de la família "per salvaguardar el futur de la monarquia", va desposseir els fills del príncep Joaquin, dels seus títols de prínceps, i, per tant dels seus deures i privilegis reals), de portes per enfora la sobirana és una dona afable i divertida, que sol saltar-se algunes convencions.

Per exemple, ha sigut retratada en moltes ocasions amb tiara i vestit de gala, i fumant com un carreter (tot i que porta més de dues dècades que no ho fa en públic, es va guanyar el sobrenom de reina cendrer. "Fumo en qualsevol part on hi hagi un cendrer", va arribar a declarar). Igual com la seva cosina Isabel, té una gran col·lecció de barrets i li agrada vestir amb colors cridaners. Li encanta la moda i fa gala d’un innegable estil personal (ella mateixa ha dissenyat part dels seus vestits, igual com en alguna ocasió s’ha encarregat del vestuari en obres infantils d’algunes escoles daneses).

Temes:

Moda Dinamarca